Πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών του ΥΠΑΜ σε συνεργασία με το ΗΒ

Πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών «Strategic Leadership Program» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, την Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και το Πανεπιστήμιο Cranfield, από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2024, οργανώνει η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας, στη Λευκωσία, σύμφωνα με το Μνημόνιο Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως

αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, την τελετή έναρξης του σεμιναρίου χαιρέτισε εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας Βασίλη Πάλμα, ο Διευθυντής Άμυνας, Παναγιώτης Συμεού και ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Irfan Siddiq OBE, παρουσία πρέσβεων και διπλωματών διαπιστευμένων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Επισημαίνεται ότι από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό από το Υπουργείο Άμυνας, την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία Κύπρου, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, το Τμήμα Τελωνείων και την UNFICYP. Επιπλέον συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, της Ιορδανίας, του Λιβάνου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης για πρώτη φορά συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Κατάρ.

«Ο αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ηγεσίας και της διαχείρισης σε στρατηγικό επίπεδο στην άμυνα και στον ευρύτερο τομέα ασφάλειας, καθώς και η προετοιμασία των μελλοντικών ανώτερων αξιωματούχων και λειτουργών άμυνας με τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες για τη λήψη αποφάσεων σε στρατηγικό επίπεδο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη δύο ομογενών στην Αστόρια: Ανακαλύφθηκε τεράστιο οπλοστάσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα