Βροχή καταγγελιών για σεξουαλ. παρενοχλήσεις από πολιτικούς

Νέες καταγγελίες σε βάρος Βρετανών πολιτικών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Συνεχίζονται στη Βρετανία οι αποκαλύψεις για καταγγελίες σε βάρος πολιτικών για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους διαδρόμους του Γουέστμινστερ.

Ο βουλευτής Ντάν Πόουλτερ, πρώην Υφυπουργός Υγείας, έγινε ο νεότερος βουλευτής που παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς καταγγέλλεται ότι έχει επιτεθεί σε γυναίκες βουλευτές, βάζοντας το χέρι του κάτω από τις φούστες τους.

Η καταγγελία έγινε επισήμως από έναν άλλο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, τον Άντριου Μπρίτζεν, ο οποίος είπε ότι θέλησε να αποκαλύψει τη συμπεριφορά του συναδέλφου του, όταν τρεις γυναίκες βουλευτές τού εκμυστηρεύτηκαν ότι πλέον διστάζουν να μπουν στον ανελκυστήρα μαζί με τον κ. Πόουλτερ λόγω επιθέσεών του.

Οικειοθελώς έθεσε εαυτόν υπό έρευνα από την αστυνομία ο Συντηρητικός βουλευτής Κρις Πίντσερ, μέλος του γραφείου αρμόδιου για την κομματική πειθαρχία. Ο κ. Πίντσερ, που παραιτήθηκε από τη θέση του, κατηγορείται ότι προσπάθησε να παρασύρει σε σεξουαλική επαφή τον πρώην Ολυμπιακό κωπηλάτη Άλεξ Στόρι και ότι άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο βουλευτή των Εργατικών.

Στην πειθαρχική επιτροπή του Συντηρητικού Κόμματος παραπέμφθηκε και ο βουλευτής Ντάνιελ Καβτσίνσκι, ο οποίος φέρεται να πίεσε νεαρή ερευνήτρια του Συντηρητικού Κόμματος να βγει ραντεβού με ηλικιωμένο επιχειρηματία.

Οι τρεις βουλευτές προστίθενται στη λίστα με πέντε ακόμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που έχουν παραιτηθεί ή ελέγχονται για παρόμοιες καταγγελίες: τον παραιτηθέντα Υπουργό Άμυνας σερ Μάικλ Φάλον, που είχε μεταξύ άλλων προσπαθήσει να φιλήσει την πολιτική συντάκτρια της Daiy Mail Τζέιν Μέρικ, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντέιμιαν Γκριν, που αντιμετωπίζει και την καταγγελία ότι είχε σκληρό πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του, κάτι που ο ίδιος αρνείται κάθετα, τον Υφυπουργό Διεθνούς Εμπορίου Μαρκ Γκάρνιερ, τον πρώην υπουργό Στίβεν Κραμπ και τον βουλευτή Τσάρλι Έλφικ.

Ταυτόχρονα, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν τελεί υπό κριτική, διότι φέρεται να αγνόησε προειδοποιήσεις για τη συμπεριφορά του βουλευτή Κέλβιν Χόπκινς, προάγοντάς τον στη σκιώδη κυβέρνησή του.

Ο κ. Χόπκινς έχει καταγγελθεί στα αρμόδια όργανα του κόμματος για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως επίσης οι βουλευτές Κλάιβ Λιούις και Άιβαν Λιούις.

Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει συγκαλέσει για το απόγευμα της Δευτέρας συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να συζητηθεί η ανάγκη θέσπισης ενός αυστηρότερου μηχανισμού ελέγχου της συμπεριφοράς των βουλευτών.

Μιλώντας το πρωί σε επιχειρηματικό συνέδριο, η κα Μέι είπε ότι έχουν γίνει στο γραφείο της καταγγελίες που ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη για μία «νέα κουλτούρα σεβασμού» στον πολιτικό βίο, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες «βαθιά ανησυχητικές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα