Εγκαταλελειμμένα παιδιά: Τι κάνουν οι Αρχές

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Ειρήνη Παπαθεοδούλου, αναφορικά με την πορεία της υπόθεσης του εγκαταλελειμμένου βρέφους στο Παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού την περασμένη Παρασκευή.

Η κ. Παπαθεοδούλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις ενέργειες του γραφείου και των Αρχών αναφορικά με τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες, όπως ανέφερε, δεν είναι και τόσο συνηθισμένες στην Κύπρο.

Το μέλλον του βρέφους που εγκαταλείφθηκε από τη μάνα του

Οι Υπηρεσίες ενεργοποιούν άμεσα

μηχανισμούς και θέτουν υπό τη φροντίδα τους, για όσο χρειαστεί, παιδιά τα οποία εγκαταλείπονται ή είναι θύματα κακοποίησης ή δεν μπορούν οι γονείς τους για οποιουσδήποτε άλλους λόγους να τα έχουν υπό τη φροντίδα τους.

Σχετικά με το νεογνό, το οποίο νοσηλεύεται στο ΓΝ Λεμεσού, η κ. Παπαθεοδούλου ανέφερε ότι παρακολουθείται στενά το θέμα, που χρήζει εξάλλου και λεπτού χειρισμού, και ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής και ολοκληρωμένη διερεύνηση προκειμένου να υπάρχει μια πλήρης εικόνα, για να γίνουν δέουσες ενέργειες για το συμφέρον του παιδιού.

Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν είναι αρκετά στο παρόν στάδιο τα στοιχεία τα οποία έχουν ενώπιόν τους οι Αρχές αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα