Βρετανία: Προεκλογικές δεσμεύσεις για δικαιώματα εργαζομένων

Τη δέσμευσή της ότι μία νέα κυβέρνηση υπό την ίδια μετά από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία θα εξασφαλίσει «τη μεγαλύτερη επέκταση των δικαιωμάτων και των προστασιών για εργαζομένους από μία κυβέρνηση των Συντηρητικών στην ιστορία» έδωσε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Μεταξύ των μέτρων που προαναγγέλθηκε ότι θα περιλαμβάνονται στο μανιφέστο του Συντηρητικού

Κόμματος ξεχωρίζουν η διαβεβαίωση ότι και μετά από το Brexit θα προστατεύονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που σήμερα προκύπτουν από το δίκαιο της ΕΕ, η δέσμευση για έμμεση εκπροσώπηση των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών και η υπόσχεση ότι οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται άδεια από τη δουλειά τους για να περιθάλπουν άρρωστα μέλη της οικογένειάς τους.

Τα μέτρα αποτελούν σαφή προσπάθεια από την κα Μέι να κερδίσει ψήφους από ψηφοφόρους της εργατικής τάξης που παραδοσιακά κλίνουν προς το Εργατικό Κόμμα.

Οι Εργατικοί αντέτειναν ότι η κα Μέι «περνά τους εργαζόμενους για κορόιδα», προσθέτοντας ότι υπό τις τελευταίες κυβερνήσεις των Συντηρητικών το εργατικό δίκαιο έχει παραβιαστεί και ότι οι εργαζόμενοι στη χώρα έχουν υποστεί «μία έκρηξη χαμηλών αμοιβών και στάσιμων μισθών».

Κατά την περιοδεία της στην κομητεία του Όξφορντσιρ η Τερέζα Μέι είπε ότι οι κυβερνήσεις των Συντηρητικών έχουν επιτύχει σταθερές βελτιώσεις στις οικονομικές προοπτικές των εργαζομένων και ότι «τώρα είναι ώρα να κλειδωθεί αυτή η οικονομική ανάπτυξη και να διασφαλιστεί ότι τα οφέλη μοιράζονται μεταξύ όλων στη χώρα».

Με τρεισήμισι εβδομάδες να απομένουν μέχρι τις εκλογές της 8ης Ιουνίου οι Συντηρητικοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν ένα άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τη νεότερη, από την εταιρεία ICM για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian, οι Τόρις έχουν 48% στην πρόθεση ψήφου (μία μονάδα κάτω σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα) και οι Εργατικοί 28% (μία μονάδα πάνω).

Δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου έδιναν για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό ποσοστό πάνω από 30% στους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν, αν και η διαφορά από τους Συντηρητικούς παρέμενε από 15% και πάνω.

Στη δημοσκόπηση για την εφημερίδα Guardian οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι στην τρίτη θέση με 10% (+1%), το UKIP ακολουθεί με 6% και οι Πράσινοι με 35%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα