ΠΟΣΠΦ: Να εργαστούν όλοι για τα νομοσχέδια του ΓεΣΥ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα και κοινωνική απαίτηση και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι υποστηρίζει όλες τις ενέργειες προώθησης του ΓεΣΥ και άμεση προτεραιότητα όλων θα πρέπει να αποτελεί η προώθηση των δύο μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

“Η κοινωνία των πολιτών απαιτεί την προώθηση του μονοασφαλιστικού,

καθολικού και αλληλέγγυου ΓΕΣΥ για το οποίο έγιναν όλες οι σχετικές μελέτες εφαρμογής, κοστολόγησης και βιωσιμότητας, από διεθνείς έγκριτους οίκους, το οποίο θα ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες των πολιτών για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας”, προστίθεται.

Η οποιαδήποτε εισήγηση ή πρόταση στο πάρα πέντε της εφαρμογής του ΓεΣΥ που θα αλλοιώνει το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης, σημειώνεται, αποτελούν προσπάθεια ακύρωσης του ΓεΣΥ. Οι ασθενείς αρκετή υπομονή επέδειξαν και δεν πρόκειται πιστώσουν κανέναν με άλλο χρόνο.

“Καλούμε λοιπόν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση του, τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων και όλους και τον καθ’ ένα ξεχωριστά τους βουλευτές, να παραμείνουν προσηλωμένοι στις αποφάσεις της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον ΠτΔ, και να υπερψηφίσουν τα δύο μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιον της βουλής”, προσθέτει η ΠΟΣΠΦ.

Τους καλούμε, σημειώνεται, να ψηφίσουν υπέρ των πολιτών και των ασθενών βάζοντας το Εθνικό και κοινό συμφέρον πάνω από οποιαδήποτε άλλα ομαδικά ή ατομικά συμφέροντα.

“Θα πρέπει όλοι να αφουγκραστούν την κραυγή των ασθενών και την απαίτηση των πολιτών για εφαρμογή του ΓεΣΥ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση ακύρωσης ή νόθευσης της μεταρρύθμισης θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή και οι πολιτικές ευθύνες θα επιμεριστούν καθώς και το πολιτικό κόστος σε αυτούς που δεν θα σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών των ασθενών και των πολιτών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα