Β.Παπαδόπουλος: Το πόρισμα Καλογήρου δόθηκε για να υπάρξει διαφάνεια

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για το πόρισμα της κυρίας Καλογήρου το οποίο δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και αφορά τις πολιτογραφήσεις, ενώ μίλησε και για το έγγραφο το οποίο στάλθηκε στους Αρχηγούς των κομμάτων. 

Διαβάστε επίσης: Ιδού το πόρισμα Καλογήρου για τις πολιτογραφήσεις

Αρχικά ανέφερε ότι έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για το πόρισμα, έχουν εκδοθεί εντάλματα και είναι σε καλό δρόμο οι έρευνες της Αστυνομίας σε συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία. Πρόσθεσε

ότι το πόρισμα της κυρίας Καλογήρου δόθηκε στη δημοσιότητα για να υπάρξει διαφάνεια και θα δοθούν στοιχεία του πορίσματος τα οποία δεν παρενοχλούν τις έρευνες και τα προσωπικά δεδομένα. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι εδώ για να τηρεί τους νόμους του Κράτους.

Συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων έγινε το 2007 για προσέλκυση επενδυτών σε μια χώρα όπου έκλεισαν τράπεζες και υπήρξε κούρεμα καταθέσεων και η Κυπριακή Δημοκρατία χρειαζόταν ξένα χρήματα.

Διευκρίνισε ότι στις 6000 πολιτογραφήσεις βρέθηκαν 20 με 30 περιπτώσεις που δεν θα έπρεπε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους. «Δεν σημαίνει ότι όσοι πήραν διαβατήρια είναι απατεώνες και αυτοί οι αφορισμοί κάνουν ζημία στην χώρα μας».

Παράλληλα, είπε ότι υπήρξαν θέματα τα οποία πρέπει να ερευνηθούν και να αντιμετωπιστούν. «Έχουν έρθει στη χώρα μας άτομα τα οποία βοήθησαν για να κρατηθούν οι καταθέσεις και στην συνέχεια αγόρασαν ομόλογα του Κυπριακού κράτους.

Ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μια ερευνητική επιτροπή η οποία διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα η οποία αποτελείται από τέσσερις ανεξάρτητους αξιωματούχους του κράτους, οι οποίοι μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Συμπλήρωσε ότι η μία είναι η κυρία Καλογύρου, η οποία άρχισε την έρευνα με την τριμελή επιτροπή και υπάρχει ακόμη μια έρευνα στην οποία συμμετέχει η κυρία Καλογύρου. «Θα ερευνηθούν τα πάντα και δεν πρόκειται να μείνει τίποτα στο σκοτάδι».

Στη συνέχεια, μίλησε και για τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου για λύση δύο κρατών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι στόχος του Προέδρου είναι η επίλυση του Κυπριακού, η επανένωση και η απαλλαγή από την κατοχή. «Πρέπει να είμαστε αυτή την περίοδο όσο πιο συναινετικοί και ενωτικοί μπορούμε.

Εξήγησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το Γκραν Μοντάνα συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών όπου του επέδωσε ένα άτυπο έγγραφο με το οποίο που επαναβεβαίωνε την προσήλωση του στην λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. «Στο άτυπο έγγραφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυσσε τις θέσεις του αναφορικά με τα έξη σημεία του Γενικού Γραμματέα».

Τέλος, ανέφερε ότι το έγγραφο στάλθηκε χθες στους Αρχηγούς των κομμάτων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγείτο μυστική διπλωματία με εμπλοκή τρίτων χωρών για να προετοιμαστεί μια διάσκεψη. «Όλα τα άλλα είναι κουτσομπολιά ανάξια σχολιασμού». 

Διαβάστε ακόμη: 

ΠτΔ: Στέλνει στους πολιτικούς Αρχηγούς άτυπο έγγραφο που κατέθεσε στον ΓΓ ΟΗΕ

Υπ. Εξωτερικών: Πιθανόν το δεύτερο δεκαήμερο Ιανουαρίου στην Κύπρο η Λουτ

«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν κατάλαβε καλά - Ο Αναστασιάδης λέει ψέματα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα