Βουρλούμης: Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν ένας πειρατής (vid)

Ως «πειρατή» χαρακτήρισε τον αποθανόντα Ανδρέα Βγενόπουλο ο πρώην CEO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), Παναγής Βουρλούμης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο άνθρωπος του οποίου το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον τότε ισχυρό άντρα της Marfin

Investment Group (MIG) αλλά και τις πολύ επιθετικές ενέργειες που έκανε ο δεύτερος, προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, ερχόμενος σε σύγκρουση ακόμα και με την ίδια την τότε κυβέρνηση.

«Μας είχε αιφνιδιάσει»

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Βγενόπουλος τότε είχε αιφνιδιάσει τόσο την διοίκηση όσο και την ελληνική κυβέρνηση, καθώς το ποσοστό των μετοχών που κατείχε η εταιρία του υπερέβαινε το 5% και σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να είχε κοινοποιήσει το γεγονός.

«Από τότε άρχισε μια φοβερή και πολύ δυσάρεστη περιπέτεια η οποία μας έβγαλε από τον ρυθμό μας και μάς ανάγκασε να κάνουμε πράγματα τα οποία, είτε δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε, είτε δεν είχαμε σκοπό να τα κάνουμε εκείνη την περίοδο. Επίσης, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, διότι ο σκοπός του ήταν να αποκτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ. Δεν το έκρυβε καθόλου και παραλίγο να το καταφέρει», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today.

Keywords
Τυχαία Θέματα