Βουλγαρία: Επικύρωσε δυο συμφωνίες για απόκτηση οκτώ μαχητικών F16 Block 70

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ψήφισε την Τετάρτη, με 159 ψήφους υπέρ, 45 κατά και 3 αποχές, υπέρ της επικύρωσης δυο συμφωνιών για την εκτέλεση συμβολαίου που αφορά την απόκτηση της πρώτης παρτίδας οκτώ μαχητικών F16 Block 70 καθώς και σχετικού εξοπλισμού.

Η μια συμφωνία έγινε μεταξύ του βουλγαρικού Υπουργείου Άμυνας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων της Νέας Υόρκης. Η άλλη έγινε μεταξύ του βουλγαρικού Υπουργείου Άμυνας, του Οργανισμού Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων της Νέας Υόρκης και αφορά συγκεκριμένους λογαριασμούς που σχετίζονται με την χρηματοδότηση εξωτερικών στρατιωτικών πωλήσεων από την Κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Το υπολογιζόμενο κόστος θα κατατεθεί σε καταπιστευµατικό ταµείο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για όλα τα βουλγαρικά συμβόλαια για την απόκτηση εξοπλισμού υπό το πρόγραμμα για τις εξωτερικές στρατιωτικές πωλήσεις.

Η Βουλγαρία πέτυχε στις 11 Ιουλίου 2019 συμφωνία για την απόκτηση οκτώ αεροσκαφών F-16 Block 70 από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin καθώς και σχετικού υλικού υποστήριξης καθώς και πυραύλων Sidewinder AIM 9X Block II και σχετικών υπηρεσιών και υλικού στην τιμή των 1,2 δις δολαρίων.

Τα πρώτα αεροσκάφη θα παραδίδονταν στα μέσα του 2023 και τα δυο τελευταία το πρώτο τρίμηνο του 2024, αλλά η πανδημία καθυστέρησε την εφαρμογή της συμφωνίας.

Διαβάστε ακόμη: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων σε ουκρανικές πόλεις -Τρεις νεκροί στο Κίεβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλγαρία, Επικύρωσε, F16 Block 70,voulgaria, epikyrose, F16 Block 70