Βουλευτής του Ερντογάν πήγε κατεχόμενα χωρίς τεστ - Δεν πείθουν οι διαψεύσεις

Μη πειστική διάψευση του δημοσιεύματος ότι βουλευτής του ΑΚΡ εισήλθε στα κατεχόμενα χωρίς τεστ PCR. 

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, η Yeni Düzen (14.08.20) γράφει ότι το λεγόμενο «υπουργείο υγείας» του κατοχικού καθεστώτος διέψευσε χθες δημοσίευμα της εφημερίδας που υποστήριζε ότι με γραπτή οδηγία δόθηκε άδεια να εισέλθει στα κατεχόμενα χωρίς τεστ PCR ομάδα τεσσάρων ατόμων αποτελούμενη από τον βουλευτή του κυβερνόντος Κόμματος Δικαιοσύνης

και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Μετίν Κιουλιούνκ και τρεις συγγενείς του. Σε δήλωση που εξέδωσε χθες το «υπουργείο» ανέφερε ότι τα εν λόγω άτομα «έγιναν δεχτά στην χώρα με τα αποτελέσματα των τεστ PCR».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «έγινε και αυτό» και ότι το «υπουργείο υγείας» διέψευσε το έγγραφο που είχε δημοσιεύσει το ίδιο. Η Yeni Düzen παραθέτει απόσπασμα από το έγγραφο, στο οποίο σημειώνεται ότι «το υπουργείο μας δεν βλέπει κανένα πρόβλημα να εισέλθουν [τα εν λόγω άτομα] στην χώρα χωρίς να υπόκεινται στον κανόνα να υποβληθούν σε τεστ PCR 3-5 μέρες πριν την ημερομηνία της πτήσης τους».

Η εφημερίδα δημοσιεύει δηλώσεις δικηγόρων, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «παράνομη» την παραχώρηση άδειας εισόδου με γραπτή οδηγία καταργώντας τον κανόνα του τεστ  PCR πριν την πτήση, ενώ γιατροί προειδοποιούν ότι ακόμα και ένα άτομο αρκεί για να μολύνει ολόκληρη την κοινότητα.

Ο λεγόμενος «υπουργός συγκοινωνιών και έργων» Τολγκά Ατάκαν δήλωσε ότι δεν ήταν ενήμερο το «υπουργείο» του για την ύπαρξη «ειδικής περίπτωσης» και πρόσθεσε ότι το λεγόμενο υπουργείο υγείας είναι αυτό που αποφάσισε να δοθεί η άδεια.

Η Avrupa (14.08.20) αναφέρεται στο θέμα και γράφει ότι το «υπουργείο» υγείας διέψευσε την «αμνηστία PCR», όπως χαρακτηρίζει την άδεια που παραχωρήθηκε, παρά το γεγονός ότι υπάρχει στο έγγραφο η υπογραφή του λεγόμενου «υφυπουργού υγείας». Η εφημερίδα αναφέρει ότι για τον λόγο αυτό δεν είναι πειστική η διάψευση του «υπουργείου». 

Keywords
Τυχαία Θέματα