Κανονικά λειτουργεί η παραλία Μακένζυ-Η ανακοίνωση του Δήμου

Επαναλειτούργησε κανονικά σήμερα για τους λουόμενους η παραλία Μακένζι, η οποία έκλεισε χθες το πρωί λόγω βλάβης που προκλήθηκε σε αγωγό λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ). Ωστόσο από το πρωί ένα μικρό μέρος της παραλίας και πιο συγκεκριμένα στο τέλος της, που γειτνιάζει με το αεροδρόμιο Λάρνακας, παρέμεινε κλειστό και αποκλείστηκε για τους λουόμενους εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων.Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «η χθεσινή βλάβη που προκλήθηκε σε βαλβίδα του αγωγού λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας

αποκαταστάθηκε. Από τη βλάβη προκλήθηκε μικρής έκτασης απώλεια λυμάτων στην περιοχή Μακένζυ στα σύνορα μεταξύ παραλίας και  αεροδρομίου Λάρνακας».

Προστίθεται ότι «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για απολύμανση και καθαρισμό της περιοχής, ενώ σήμερα η παραλία έχει ανοίξει κανονικά για τους λουόμενους. Παράλληλα, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα κρεβατάκια και τον εξοπλισμό παραλίας για την ασφάλεια του κοινού, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό της βλάβης συνεργεία του ΣΑΛ και της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας μετέβησαν στη περιοχή, η βλάβη εντοπίστηκε έγκαιρα και τέθηκε σε λειτουργία δεύτερος εφεδρικός αγωγός λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε.

Το προσωπικό παραλίας του Δήμου Λάρνακας με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών εκκένωσαν την παραλία από τον κόσμο και απομάκρυναν σε βορειότερο τμήμα της περιοχής τους λουόμενους για αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος.

Μέλη της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας έλαβαν χθες δείγματα νερού από τρία σημεία της θάλασσας προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι της ποιότητας και καταλληλότητας του νερού, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός της ημέρας.

Εν τω μεταξύ σήμερα μέλη των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας μετέβησαν στην περιοχή και προχώρησαν σε νέες δειγματοληψίες νερού οι οποίες επίσης θα σταλούν για τις απαραίτητες αναλύσεις.

Διαβάστε: Εκκενώθηκε η παραλία Μακένζυ - Σπασμένη σωλήνα και διαρροή στη θάλασσα (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα