Βουλευτές του ΔΗΚΟ ζητούν επαναφορά πορτραίτου του Μακαρίου Γ' στο Προεδρικό

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη απέστειλαν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης και Ζαχαρίας Κουλίας, σε σχέση με την απομάκρυνση της φωτογραφίας/πορτραίτου του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από το τζάκι στο Προεδρικό.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος διετέλεσε ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η φωτογραφία του κοσμούσε στο Προεδρικό Μέγαρο τον χώρο όπου γίνονται οι συναντήσεις

του εκάστοτε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με αξιωματούχους άλλων χωρών και οργανισμών, Προέδρους και Πρωθυπουργούς».

Σημειώνουν ότι, «από τον θάνατό του και μετά, τον διαδέχθηκαν άλλοι έξι Πρόεδροι και με πλήρη σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, δεν προχώρησαν, ούτε σκέφτηκαν την αφαίρεση της φωτογραφίας του, έστω και την μετακίνησή της σε πολύ υποδεέστερο χώρο από αυτόν που του αξίζει».

«Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε τη μετακίνηση της φωτογραφίας του Αρχιεπισκόπου και πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια συμβάλλει στην αναμόχλευση θλιβερών καταστάσεων και δεν προάγει την ενότητα και τη λήθη», προσθέτουν.

Καταλήγοντας οι δύο βουλευτές του ΔΗΚΟ, τονίζουν ότι «με την επιστολή μας αυτή, ζητούμε την επανατοποθέτησή της στην προτέρα θέση, ως είχε εξαρχής, από δεκαετίες».

Διαβάστε επίσης: «Αποκαθήλωσαν» τον Μακάριο από το τζάκι στο προεδρικό μέγαρο (pics+vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα