Βωνιάτης: Καθοριστική βδομάδα – Φαινόμενο μπούμερανγκ αν χαλαρώσουμε (BINTEO)

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο επιδημιολόγος δρ Βωνιάτης. Με βάση και τα σημερινά αποτελέσματα, υπάρχει μεν θετικό μήνυμα στον ορίζοντα, θα πρέπει ωστόσο να είμαστε προσεκτικοί, τόνισε. Ανέφερε ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πτώση αν δεν περάσει και η επόμενη βδομάδα.

«Έχουμε ακόμη εξετάσεις που εκκρεμούν σε Πάφο και Αραδίππου.

Εκ πρώτης φαίνεται ότι αποδίδουν τα αυστηρά μέτρα και να το αντιληφθούμε και να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Αν δεν συνεχίσουμε και την επόμενη βδομάδα

και χαλαρώσουμε θα δούμε να συμβαίνει το φαινόμενο μπούμερανγκ», είπε.

«Οι επόμενες 5 με 6 μέρες είναι καθοριστικές και ίσως να έχουμε μια ελπιδοφόρα κατάσταση που θα μπορούσαμε τότε να προβλέψουμε και πότε ενδεχομένως κάποια μέτρα να χαλαρώσουν.

Γίνονται περισσότερες αναλύσεις στις δυο περιοχές, Αραδίππου και Πάφου. Να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι κανείς δεν τους δακτυλοδείχνει, απλά έτυχε να έχουν αυξημένα κρούσματα», σημείωσε.

Αναφορικά με το ζήτημα της επιμόλυνσης γιατρών και νοσηλευτών ο δρ. Βωνιάτης είπε ότι ήταν αναμενόμενο το πρόβλημα με επαγγελματίες υγείας. «Θα έπρεπε όλοι οι επαγγελματίες όταν χειρίζονται ασθενείς να οτυς χειρίζονται όλους ωσάν να έχουν κορωνοιό και άρα να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επιδημιολόγος μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στις Τομές.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο δρ Βωνιάτης στο βίντεο πιο κάτω. 

Keywords
Τυχαία Θέματα