Βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΣΑΝΤΖΑΚΤΕΠΕ
Τουλάχιστον οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, πέντε στρατιωτικοί και τρεις πολίτες, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο με στόχο όχημα, στο οποίο επέβαιναν στρατιωτικοί στην Κωνσταντινούπολη. Η έκρηξη σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα, κοντά στην πύλη στρατώνα στη συνοικία Σαντζάκτεπε της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αυτοκίνητο τυλίχθηκε

στις φλόγες, ενώ λόγω της μεγάλης ισχύος της έκρηξης, έσπασαν παράθυρα παρακείμενων κτηρίων. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρα.

Σε δηλώσεις του, ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν δήλωσε ότι τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε στρατιώτες και τρεις πολίτες. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά την επίθεση το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, υπογραμμίστηκε ότι εξερράγη παγιδευμένο όχημα που είχε ως στόχο το προσωπικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη συνοικία Σαντζάκτεπε. Τέλος, στην ανακοίνωση του Επιτελείου υπογραμμίστηκε ότι καταδικάζεται η άνανδρη και ύπουλη επίθεση, καθώς και ευχή όπως οι τραυματίες αναρρώσουν γρήγορα.

Επισημαίνεται ότι η επίθεση σημειώνεται δύο ημέρες αφότου οι Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες του PKK ανατίναξαν παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε όχημα της αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα