Όσο πιο ψηλά

Δεν επαναπαύεται το ΑΚΕΛ, στοχεύοντας να πιάσει το μάξιμουμ δυνατόν της συσπείρωσής του
Παρά το γεγονός πως το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά συσπείρωσης στις δημοσκοπήσεις, θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά περιθώρια και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστεί τις εναπομείνασες μέρες

Παρά το γεγονός πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

το ΑΚΕΛ παρουσιάζει την υψηλότερη συσπείρωση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ξεπερνώντας το 70%, το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης δεν επαναπαύεται. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς στην Εζεκία Παπαϊωάννου θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια για ακόμη υψηλότερη συσπείρωση και αυτός είναι ο νούμερο ένα στόχος τους στις ημέρες που απέμειναν μέχρι το ραντεβού με την κάλπη. Όπως, άλλωστε, επισημαίνουν πηγές του κόμματος, το τελευταίο δεκαήμερο της προεκλογικής εκστρατείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτό το επίπεδο, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών για την εκλογική διαδικασία εντείνεται και η αύξηση ενδιαφέροντος μπορεί να επηρεάσει την εκλογική συμπεριφορά ψηφοφόρων, που επιδείκνυαν αδιαφορία το προηγούμενο διάστημα.

Η σύγκριση που κάνει, σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση, το ΑΚΕΛ είναι με τον εαυτό του, με τις δυνατότητες που επέδειξε σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, δηλαδή, και όχι με τα υπόλοιπα κόμματα. Το κόμμα εκτιμά ότι ψηφοφόροι του, που καταγράφονταν προηγουμένως στις δεξαμενές των αναποφάσιστων, της αποχής αλλά και του λευκού/άκυρου είναι δυνατόν να επιστρέψουν και αυτό ήδη συμβαίνει, εξού και μειώνονται τα εν λόγω ποσοστά, όσο αυξάνεται η συσπείρωσή του. Γι’ αυτό και εμφανίζεται προσηλωμένο στον στόχο να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να το εμπιστευθούν με την ψήφο τους.

Στις συνθήκες
Το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός πως στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση, φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως είναι αρκετά δύσκολη η διατήρηση των ποσοστών του 2011, όταν είχε πλησιάσει το 33%. Διακηρυγμένη θέση είναι, άλλωστε, πως πρώτος στόχος είναι να επιτευχθούν υψηλότερα ποσοστά από αυτά των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων και δη των προεδρικών εκλογών και όχι να επαναληφθεί το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. «Ξέρουμε τα ευρύτερα πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα. Οι στόχοι μας είναι προσαρμοσμένοι στις πραγματικότητες που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή από το κόμμα στην εφημερίδα μας.

Το μήνυμα παντού
Το ΑΚΕΛ κορυφώνει την προεκλογική εκστρατεία με τον τρόπο που αυτό γνωρίζει καλύτερα. Τα στελέχη βγήκαν στις γειτονιές κάθε γωνιάς του νησιού, με στόχο την άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους. Την ίδια στιγμή, αναμένεται να αυξήσει τις επόμενες ημέρες τη διαφημιστική του παρουσία τόσο στα παραδοσιακά ΜΜΕ όσο και στα social media, με στόχο τα μηνύματά του να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέχτες σε όλα τα στρώματα του λαού, αλλά κυρίως στη βάση της Αριστεράς και όσων κλίνουν προς την αποχή. Στις 16 του μήνα θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη εκδήλωση του κόμματος, με την παρουσία καλλιτεχνών, που είναι αφιερωμένη στα 90χρονα, και αναμένεται να αυξήσει τον προεκλογικό ενθουσιασμό των μελών.

Τα διακυβεύματα
Στόχος του ΑΚΕΛ είναι να μεταφέρει στους πολίτες το μήνυμά του πως το βασικότερο διακύβευμα των εκλογών είναι η επιλογή μεταξύ της συνέχισης των πολιτικών λιτότητας και της μεταπήδησης σε μια άλλη λογική οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Ένα ισχυρό ΑΚΕΛ, λένε, θα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να αντιμετωπίσει πολιτικές που στοχοποιούν τον λαό, διευρύνουν την εισοδηματική ανισότητα, φορτώνουν τον λογαριασμό της τραπεζικής κρίσης στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.

Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι αποτελεί ανάχωμα στην πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεχίσει τις μνημονιακές πολιτικές και να μην παρεκκλίνει από αυτές. Η πρόταση που θέτει ενώπιόν τους είναι πως αν δεν θεωρούν την ανεργία, τη μετανάστευση, τις μειωμένες συντάξεις και τις μειώσεις μισθών «success story» και «οικονομικό θαύμα», τότε πρέπει να στηρίξουν το ΑΚΕΛ, το οποίο επιθυμεί η χώρα να μπει σε άλλη πορεία κοινωνικής και οικονομικής προόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα