ΒΟΛΛΕΙ Με δεύτερη νίκη στον τελικό η Ομόνοια

Κέρδισε και στον επαναληπτικό την Ανόρθωση με 2-3 στο «Θεμιστόκλειο»

Η Ομόνοια πέρασε με δεύτερη νίκη επί της Ανόρθωσης στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών 2015-16. Οι «τριφυλλοφόροι» κέρδισαν και στον δεύτερο ημιτελικό που έγινε στο «Θεμιστόκλειο», αυτή τη φορά με 2-3 (ο πρώτος αγώνας έληξε 3-0) και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τη Νέα Σαλαμίνα, που προκρίθηκε επίσης με δύο νίκες επί της Pokka ΑΕ Καραβά.

Ο τελικός του Κυπέλλου

θα διεξαχθεί μετά τη λήξη του πρωταθλήματος σε ημερομηνία και γήπεδο που θα ορίσει η ΚΟΠΕ. Στο πρώτο σετ παίζοντας μυαλωμένα και με όπλο το μπλοκ οι «πράσινοι» κέρδισαν σχετικά εύκολα με 16-25. Από τα αρχικά στάδια οι «τριφυλλοφόροι» πήραν διαφορά ασφαλείας και καθάρισαν την πρόκριση απέναντι σε μια Ανόρθωση που πλήρωσε την ασυνεννοησία των παικτών της σε κρίσιμα σημεία.

Το δεύτερο σετ είχε δύο όψεις. Στα αρχικά στάδια η Ανόρθωσις διατηρούσε μια μικρή διαφορά, αλλά ένα ξέσπασμα της Ομόνοιας με κυρίαρχο στοιχείο το σερβίς του Άλβες έδωσε διαφορά εννιά πόντων στους φιλοξενούμενους 10-19. Κάπου εκεί οι παίκτες της «Μεγάλης Κυρίας» αφυπνίστηκαν και μείωσαν μέχρι τους δύο πόντους. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να γυρίσουν τα δεδομένα και η Ομόνοια κέρδισε το σετ με 22-25 κάνοντας το 0-2 στα σετ.

«Άγρια ομορφιά» είχε το τέταρτο σετ, αφού οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ ωραίο βόλεϊ με συνεχείς ανατροπές στο σκορ. Η Ανόρθωσις, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την κατάκτηση του τρίτου σετ, μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε 10-03. Η Ομόνοια αντέδρασε και αφού βελτίωσε την υποδοχή της μείωσε σε 10-08, αλλά ο Γκιουλέ είχε διαφορετική άποψη και βοήθησε την Ανόρθωση να πάρει αέρα τεσσάρων πόντων 20-16.

Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο 21-20, εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του κόουτς της Ανόρθωσης Μάριου Κοντού. Τελικά, η Ανόρθωσις κατόρθωσε να κερδίσει με 25-22 και να οδηγήσει τον αγώνα στο τάι-μπρέικ.

Στο τάι-μπρέικ η Ομόνοια ήταν ανώτερη, επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας, που τελικά της έδωσε το σετ με 08-15 και τη νίκη 2-3.

Keywords
Τυχαία Θέματα