Βολές ΓΓ ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης για κτήριο κτηματολογίου

Βολές Άντρου Κυπριανού κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το θέμα που αφορά την στέγαση των Υπηρεσιών του Κτηματολογίου στο Παραλίμνι.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ έκανε λόγω για ακατανόητη επιμονή της Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, ζητώντας παράλληλα να δοθούν πειστικές απαντήσεις.«Είναι η ακατανόητη επιμονή της Κυβέρνησης να προχωρά με την ενοικίαση του συγκεκριμένου κτηρίου στο Δήμο Παραλιμνίου για τη στέγαση

των Υπηρεσιών του Κτηματολογίου», είπε και πρόσθεσε ότι «θα θέλαμε επιτέλους να δοθεί μια πειστική απάντηση».

Ύστερα από συνάντηση του Άντρου Κυπριανού με τον Γενικό Ελεγκτή, παρουσία και της βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου ο κ.Κυπριανού τόνισε ότι έχει παραβιαστεί κατ` επανάληψη η συμφωνία, η οποία έχει γίνει, επισημαίνοντας ότι το κόστος ενοικίασης είναι υπερβολικά ψηλό.

‘’Η κυβέρνηση επιμένει με το εν λόγω κτήριο , παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές που αποστέλλονται από την Ελεγκτική Υπηρεσία’’ ανέφερε ο ΓΓ ΑΚΕΛ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης Άντρος Κυπριανού και Οδυσσέας Μιχαηλίδης συζήτησαν επίσης και τον ρόλο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

«Θεωρούμε ότι είναι μια σημαντικότατη Υπηρεσία, η οποία συμπληρούμενη με τον έλεγχο που πρέπει να γίνεται σε διάφορα επίπεδα μπορούν να προλάβουν ατασθαλίες, προβλήματα, διαφθορά, η οποία αναπτύσσεται στο δημόσιο τομέα» επεσήμανε ο Άντρος Κυπριανού.

O Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι ο θεσμός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα πρέπει να στηριχτεί έτσι ώστε να μπορέσει πιο αποτελεσματικά να διαδραματίσει το ρόλο του. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ώστε να ενισχυθεί και ο εσωτερικός έλεγχος της υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα