Διαδικτυακές απάτες: Πού οφείλονται και τι πρέπει να γίνει

Αυτό το πρόβλημα ξεκινά από το θέμα της εμπιστοσύνης που δείχνουμε στο διαδίκτυο και γενικά την τυφλή εμπιστοσύνη που δίνουμε σε κάποιον από την άλλη πλευρά.

Η άγνοια μας πολλές φορές μας κάνει πιο ευάλωτους σε τέτοιους κινδύνους και πέφτουμε σε παγίδες επιτήδειων.

"Ένα άλλο παράδειγμα είναι να εμπιστευτούμε οποιαδήποτε ανακοίνωση, μια απλή διαφήμιση και να θεωρήσουμε ότι λέει είναι αληθινό, που στις πλείστες περιπτώσεις είναι απάτες. Για παράδειγμα ένα προϊόν που συνήθως πουλιέται σε μια τιμή για παράδειγμα 1000 ευρώ να το βρίσκουμε στα 200 και να περιμένουμε ότι αν στείλουμε λεφτά

θα έρθει το προϊόν.Ενώ στις πλείστες περιπτώσεις καταλήγουμε στο ότι κάποια διαδικτυακά site έχουν ψεύδη διαφημίσεις για να παραπλανήσουν τον κόσμο" ανέφερε στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" ο Ειδικός Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Υπολογιστών, Ντίνος Παστός.

Απάτες βάζουν σε μπελάδες των τελευταίο καιρό και χρήστες κοινωνικών δικτύων. Όπως ανέφερε ο Ντίνος Παστός, "τελευταίος βλέπουμε στο διαδίκτυο και στο facebook περισσότεροι φίλοι μας στέλνουν διάφορα μηνύματα, είτε διαφημιστικά από τη μια να πατήσουμε να δούμε ή ακόμα κάτι άλλο άσχετο που να μας κινήσει την περιέργεια για να πατήσουμε επάνω. Εκεί πατούμε, ο λόγος, γιατί μας το στέλνει κάποιος γνωστός".

Μόλις προ ημερών επιτήδειοι κατόρθωσαν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό από αυτόματη ταμειακή μηχανή. Για το εν λόγω περιστατικό ο Ντίνος Παστός ανέφερε ότι "μια ΑΤΜ δεν παύει να είναι ένας υπολογιστής με μηχάνημα που βγάζει χαρτονομίσματα. Στο τέλος της ημέρας κάποιος που γνωρίζει τα εσωτερικά μιας μηχανής μπορεί να γνωρίζει πως μπορεί να την παραβιάσει.Δεν λέω ότι παραβιάζονται εύκολα.– Το σωστό θα ήταν να γίνει μια μελέτη για να αντικατασταθεί αυτό το κενό διότι πλέον είναι γνωστό κι όταν ένα κενό είναι γνωστό ο επόμενος που θα το εκμεταλλευτεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα