Βόλεϊ: Νικήτρια η Ομόνοια

Χωρίς να δυσκολευτεί η Καπάτσος Ομόνοια επικράτησε με 102-82 της Αναγέννησης Γερμασόγειας στο πρώτο χρονικά παιχνίδι για την 2η αγωνιστική της Β' Φάσης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος". Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για τους "πράσινους" στο φετινό πρωτάθλημα, με τις άλλες δύο επίσης να καταγράφθηκαν κόντρα στην Αναγέννηση. Το συγκρότημα του Νικόλα Παπαδόπουλου έλεγχε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα, και πήρε μία δίκαιη νίκη. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Καρίμ Τζαμάρ που σημείωσε 26 πόντους

(7 ριμπάουντ, 4 ασσίστ).

Πιο δυνατά ξεκίνησε στο παιχνίδι η Ομόνοια όπου με ένα δίποντο του Νουαουκόνι και ένα τρίποντο του Μάνιγκατ προηγήθηκε με 5-0. Η Αναγέννηση μείωσε με τρίποντο του Ντουμάρς, όμως οι "πράσινοι" με τέσσερις ακόμα πόντους από τον Νουαουκόνι έφεραν το σκορ στο 9-3, στο 4:30 του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να μειώσουν την διαφορά στους τρεις πόντους στα μισά της περιόδου (12-9), με την Ομόνοια όμως να καταφέρνει στο επόμενο δίλεπτο να προηγηθεί με έντεκα πόντους διαφορά (21-10). Το συγκρότημα του Νικόλα Παπαδόπουλου ήταν ανώτερο και στα τελευταία στάδια της πρώτης περιόδου, φέρνοντας το σκορ στο 30-16.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε ο αγώνας και στην δεύτερη περίοδο, με την Ομόνοια να είναι ανώτερη μέσα στο παρκέ. Αυτό είχε αποτέλεσμα μετά από τέσσερα λεπτά οι "πράσινοι" να πετύχουν έντεκα πόντους και να δεχθούν πέντε, με το σκορ να φθάνει στο 41-21. Η Αναγέννηση ανέβασε τον ρυθμό της στην συνέχεια, καταφέρνοντας με ένα σερί εννέα πόντων να φέρει την διαφορά στους έντεκα (41-30). Οι γηπεδούχοι όμως ήταν καλύτεροι στο τελευταίο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, καταφέρνοντας να φέρουν ξανά την διαφορά στους είκοσι πόντους (53-33).

Η Αναγέννηση προσπάθησε να μπει πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο για να μπορέσει να μειώσει την διαφορά στο σκορ και να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα. Μετά από πέντε λεπτά στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 63-47. Η ομάδα της Λευκωσίας ανεβάζοντας ρυθμό στην συνέχεια μπόρεσε να φέρει την διαφορά στους 21 πόντους, με το σκορ να είναι στο 73-52, δύο περίπου λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περίοδου. Πριν το τέλος του δεκαλέπτου η Αναγέννηση μπόρεσε και πέτυχε άλλους πέντε πόντους, μειώνοντας σε 73-58.

Παρόμοια ήταν και η συνέχεια του αγώνα στην τέταρτη περίοδο, με την Αναγέννηση να προσπαθεί να μειώσει και την Ομόνοια να διατηρεί τις αποστάσεις στο σκορ, χωρίς να κινδυνεύσει. Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν και μείωσαν στο σκορ σε ορισμένες περιπτώσεις, η Ομόνοια έφερνε ξανά την διαφορά στο σκορ στα δικά της μέτρα. Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης η ομάδα της Λευκωσίας επικράτησε με 102-82.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-16, 53-33, 73-58, 102-82

Καπάτσος Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος)

Κυριάκου, Γεωργίου, Παπακώστας, Γαβριήλ 3 (1), Χριστοδουλίδης, Μάνιγκατ 22 (4), Γουάτσον 19 (3), Ρόμπινσον 9 (1), Καραγιάννης, Νουαουκόνι 23, Πολυκάρπου, Τζαμάρ 24.

Αναγέννηση Γερμασόγειας (Σταύρος Σταύρου)

Βετρένκα 21, Αντωνίου 12, Τάλλαρης 2, Ντουμάρς 19 (2), Τουμπάζος 14 (2), Ζντράβιτς, Ενγκλίνσκι 10 (2), Χαραλάμπους 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα