Χάρης: Έχουμε φτάσει στο τέλος του μνημονίου

"Έχουμε φτάσει στο τέλος του μνημονίου. Έχουμε τις προυποθέσεις που μας επιτρέπουν να το ολοκληρώσουμε. Πρέπει να τονίσω ξανά ότι η έξοδος δεν σημαίνει το τέλος της προσπάθειας", ανέφερε o Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, στις Τομές στα Γεγονότα.

"Ναι εξερχόμαστε απο την εντατική. Δεν θα τρέξουμε και εκατοστάρι. Η κυπριακή οικονομία στέκεται στα πόδια της. Δεν σημαίνει

αυτό όμως ότι πάει τέλειωσε", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα.

Δίδαγμα μας να είναι οι συνετές πολιτικές, υπογράμμισε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Στόχοι της επόμενης χρονιάς: Να ρίξουμε το κόστος δανεισμού

Το 4% είναι φθηνότερο μεν, αλλά όταν τα κράτη μέλη δανείζονται και σε 1.5% ακόμα καλύτερα, ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης. Σημαντική αναφορά εξάλλου έγινε απο τον ΥΠΟΙΚ και για την αποκρατικοποίηση του λιμανιού και τις επενδύσεις απο το εξωτερικό, απότοκο των επισκέψεων του Νίκου Αναστασιάδη σε χώρες της περιοχής και όχι μόνο. Το παράδειγμα του λιμανιού εξάλλου πρέπει να ακολουθήσει και η CYTA είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Γεωργιάδης.

Αποχαιρετά η Κύπρος το μνημόνιο - Δεσμεύσεις κυβέρνησης για συνέχιση της πολιτικής μεταρρυθμίσεων

Εξάλλου, σε δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε την περαιτέρω μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό της κυπριακής οικονομίας, με αφοσίωση, προσήλωση και προσπάθεια, μένοντας μακριά από τα λάθη του παρελθόντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα