Βόλεϊ Γυναικών: Αιώνιο ντέρμπι Λεμεσού στις γυναίκες

To παραδοσιακό ντέρμπι της Λεμεσού Transbunker ΑΕΛ – Prestige Απόλλων (20:00 στο γήπεδο της ΑΕΛ) ξεχωρίζει από τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής και τρίτης της τελικής φάσης που θα διεξαχθούν την Τετάρτη. Στον άλλο αγώνα για τον όμιλο του τίτλου η Τεχνοοικία ΑΕΚ υποδέχεται στο «Κίτιον» την Ανόρθωση σε ένα ενδιαφέρον αγώνα στις 19:30

.

Στον όμιλο διαβάθμισης για τις θέσεις 5-8 ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου μεταξύ

του τοπικού ΘΟΙ και της Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου (19:30), ενώ είναι προγραμματισμένος στις 18:30 και ο αγώνας Ολυμπιάδα Ν. – Άρης Πολεμίου στην αίθουσα αθλοπαιδιών του Γυμνασίου Ακροπόλεως. Αναλυτικά:

Όμιλος τίτλου

Γηπ. ΑΕΛ: Transbunker ΑΕΛ – Prestige Απόλλων

Πάντοτε ο αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων τραβά το ενδιαφέρον κυρίως των Λεμεσιανών. Ειδικά, στη γυναικεία πετοσφαίριση οι δυο «αιώνιοι» έχουν προσφέρει σημαντικούς αγώνες. Στον αγώνα που θα γίνει στο γήπεδο της ΑΕΛ, η νίκη είναι κοινός σκοπός αφού οι μεν «γαλαζοκίτρινες» θέλουν να διατηρήσουν τις ελπίδες για την τρίτη θέση, οι δε «γαλάζιες» να κάνουν αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο (σ.σ. θα υπολείπονται τρεις αγώνες για το φινάλε). Ο αγώνας θα αποτελέσει και μια πρόβα ενόψει και του τελικού Κυπέλλου, όπου οι δυο ομάδες θα συναντηθούν.

Η ομάδα της Transbunker ΑΕΛ υποχώρησε μετά τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής στην 4η θέση με 27 βαθμούς αφού ηττήθηκε από την Ανόρθωση. Θα προσπαθήσει στο ντέρμπι να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να διατηρήσει ακέραιες της ελπίδες για την τρίτη θέση. Ο κόουτς Μιχαήλ Ολμετσένκο είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλες τις παίκτριες στη διάθεσή του. Η αρχηγός Σάντρα Παύλου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι «δεν αναμέναμε την ήττα από την Ανόρθωση και θα προσπαθήσουμε στον αγώνα με τον Απόλλωνα να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε και να έχουμε ελπίδες για την τρίτη θέση».

Ο Prestige Απόλλων πάει στο γειτονικό γήπεδο της ΑΕΛ για να πετύχει την 17η σερί νίκη και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Οι πρωτοπόρες βρίσκονται επτά βαθμούς μπροστά από την Τεχνοοικία ΑΕΚ και θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν αυτή τη διαφορά τουλάχιστον τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Όλες οι παίκτριες είναι στη διάθεση του κόουτς Γιάννη Γιαπάνη με την διεθνή κενρική Άντρη Ιορδάνους να αναφέρει στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ότι: «Βάλαμε στόχο μόνο να κερδίζουμε μέχρι το τέλος για να πάρουμε τον τίτλο και μαθηματικά».

«Κίτιον»: Τεχνοοικία ΑΕΚ – Ανόρθωσις

Σημαντικός είναι ο αγώνας που θα διεξαχθεί στη Λάρνακα. Οι ««κιτρινοπράσινες» θα επιδιώξουν τη νίκη για να μείνουν ζωντανές στο κυνήγι του τίτλου, οι μεν «κυανόλευκες» για να μείνουν στην τρίτη θέση.

Η ομάδα της Ρούλας Κατσαμπή στην έδρα της είναι πολύ δυνατή, κάτι που θέλει να το εκμεταλλευτεί. Οι Σκαλιώτισσες κατεβαίνουν κομπλέ στον αγώνα για να πάρουν το σημαντικό τρίποντο. Η διεθνής λίμπερο της ομάδας Ελένη Μοσφιλιώτη μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη η ίδια και οι συμπαίκτριές της να αγωνιστούν σοβαρά, απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ότι διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Η Μοσφιλιώτη ανέφερε ότι «θα διεκδικήσουμε σε όλα τα ματς καθαρές νίκες με 3-0 ευελπιστώντας σε απώλειες σετ από τον Prestige Απόλλωνα».

Η Ανόρθωσις πάει στη Λάρνακα για να παλέψει το παιχνίδι. Η ομάδα του Γιαννάκη Χριστοφόρου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πέρασε στην τρίτη θέση μετά τη νίκη επί της Transbunker ΑΕΛ. O έμπειρος κόουτς την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει για την τελική δωδεκάδα ενώ ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ότι «αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι κοπέλες να παίξουν σωστό βόλεϊ».

Όμιλος διαβάθμισης

Τεχν. Σχ. Αυγόρου: ΘΟΙ Αυγ. – Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου

Οι δυο ομάδες μετρούν δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην τελική φάση. Σκοπός να πετύχουν την τρίτη νίκη με ορόσημο την πέμπτη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή η Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου.

Η ομάδα του ΘΟΙ στηρίζεται στην ομοιογένεια και στην έδρα της και θα επιδιώξει το τρίποντο. Από την άλλη, οι παίκτριες της Αλεξίας Ροτσίδου (Ε.Ν. Α.ΑΘ.) πάνε στο Αυγόρου για να κερδίσουν και να αποσπαστούν στην πέμπτη θέση. Η έμπειρη κόουτς θα χρησιμοποιήσει και πάλι ένα κράμα νεαρών και έμπειρων παικτριών. Στους δυο αγώνες της πρώτης φάσης η Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου κέρδισε και τους δυο αγώνες με 3-2 σετ.

Αίθουσα Αθλ. Γυμν. Ακροπόλεως: Ολυμπιάδα - Άρης Πολ.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος στην Ακρόπολη ανάμεσα σε δυο ομάδες που μετρούν δυο ήττες στην τελική φάση. Η Ολυμπιάδα θα ψάξει την πρώτη νίκη μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τη Μαίρη Μακλάσκι. Η κόουτς προβληματίζεται με τον τραυματισμό της πασαδόρου Αλεξάνδρας Πόπα.

Η ομάδα του Άρη Π. θα στοχεύσει στην πρώτη νίκη παίζοντας το γνωστό ανταγωνιστικό βόλεϊ που παρουσιάζουν οι νεαρές παίκτριες του. Ο κόουτς Γιώργος Χαραλάμπους θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.

Το πρωτάθλημα θα διακοπεί την επόμενη εβδομάδα λόγω της συμμετοχής της Εθνικής Νεανίδων στους αγώνες της τελικής φάσης των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Εδιμβούργο (1η – 3η Απριλίου 2016). Η 18Η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 06 και 08 Απριλίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα