Βοήθεια σε σεισμοπαθείς στην Ελλάδα από Δίκτυο SupportCY Τράπεζας Κύπρου

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα για τους σεισμοπαθείς στην περιοχή της Ελασσόνας απέστειλαν μέλη του Δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, ανταποκρινόμενα στο αίτημα του Ελληνικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με ανακοίνωση.


Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, σε δηλώσεις

του εξέφρασε τις ευχαριστίες του λέγοντας ότι έφθασαν οι πρώτες κούτες με τρόφιμα, υγειονομικό υλικό και είδη βρεφικής φροντίδας.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η συνεργασία αυτή λειτουργεί ως γέφυρα, που έχει στόχο όχι μόνο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών, αλλά και την άμεση κινητοποίηση για οποιοδήποτε κοινωνικό ζήτημα χρήζει άμεσης παρέμβασης. To Χαμόγελο του Παιδιού, δρομολόγησε την απευθείας αποστολή των υλικών στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη για άμεση ανακούφιση των πληγέντων», είπε.

Σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου, ανέφερε ότι μέσω του Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, «που είναι μέλος του δικτύου μας, ανταποκριθήκαμε μαζί με άλλα έξι μέλη και προσφέραμε στήριξη. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες-μέλη του SupportCY για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους πληγέντες»

Ο Επικεφαλής του Οργανισμού Reaction, Μάριος Σταύρου, δήλωσε ότι με προγραμματισμό και καταγραφή των πραγματικών αναγκών μεγιστοποιούμε την ωφελιμότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας, μειώνοντας σπατάλες τόσο υλικού όσο και ανθρώπινου δυναμικού, που είχαν παρατηρηθεί σε προηγούμενες περιπτώσεις.
 
Καταληκτικά αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα το SupportCY απαριθμεί 119 μέλη ενώ όσες επιχειρήσεις και οργανισμοί επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο μέσω του email: [email protected]

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα