Μπάχαλο στα σχολεία - «Κρίμα να κλείνουν σχολεία για 3 κρούσματα»

Μπάχαλο προκλήθηκε με το νέο πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ιχνηλάτηση κρουσμάτων σε σχολεία.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο στην περίπτωση που 3 ή περισσότεροι μαθητές ή καθηγητές είναι θετικοί εντός της ίδιας εβδομάδας, τότε θα κλείνει το σχολείο.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησαν τόσο ο πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Μέσης όσο και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ θίγοντας το συγκεκριμένο

θέμα.

Δείτε εδώ: Διαφοροποίηση πρωτοκόλλου ιχνηλάτησης κρουσμάτων σε σχολεία

Αναφερόμενος στο θέμα ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Μέσης Χαράλαμπος Διονυσίου τόνισε ότι ήταν υπερβολικό το πρωτόκολλο που ανακοινώθηκε για τα σχολεία.

«Είναι παράλογο και έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση από χθες που δημοσιεύτηκε. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα μέτρα και την διαχείριση της πανδημίας» είπε.

Συνέχισε λέγοντας τα εξής «Θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει εις βάρος τους, είναι κρίμα και άδικο σε ένα σχολείο των 600 μαθητών να έχουμε 3-4 κρούσματα και να κλείνει ολόκληρο το σχολείο και να τιμωρούμε τους μαθητές».

Στη συνέχεια  παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, οποίος ανέφερε ότι η διαχρονική θέση τους είναι τα σχολεία να παραμένουν ανοικτά με την παρουσία των παιδιών.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα» είπε.

Μετέπειτα ανέφερε ότι δεν έπρεπε να μπει αριθμητικά το πρωτόκολλο για τα θετικά κρούσματα αλλά με βάση το ποσοστό.

«Υπάρχουν σήμερα Λύκεια σε Λεμεσό και Λευκωσία που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα, δηλαδή 30 -35 κρούσματα και μαζί με τις επαφές 200 παιδία μπορεί να μην είναι στο σχολείο». Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο προβληματισμός ότι θα πρέπει να κλείσει το σχολείο».

Συνεπώς, ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για να μπορέσουν να έχουν ξεκάθαρες οδηγίες για να προχωρήσουν.

Διαβάστε επίσης: Διαφωνούν με νέα πρωτόκολλα στα σχολεία οι οργανωμένοι γονείς

Keywords
Τυχαία Θέματα