«Τσαρλατάνοι» γιατροί εκμεταλλεύονται τον πόνο των ασθενών (ΒΙΝΤΕΟ)

 «Τσαρλατάνοι» γιατροί παραπλανούν πολίτες εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των ασθενών που ψάχνουν μια ανακουφιστική θεραπεία.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι πολλοί ασθενείς γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευση και αυτό είναι κάτι που διαχρονικά καταγγέλλουν.

«Πολλά άτομα που ανήκουν στον «τσαρλατανισμό» δεν ανήκουν στην ιατρική κοινότητα παρόλα ταύτα ως θεσμός έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε στις προσπάθειες της πολιτείας για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του «τσαρλατανισμού» έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη δημόσια

υγεία και τους συμπολίτες μας.  Δεν θα ανεχθούμε κανένα τσαρλατάνο που θα παρεμβαίνει στο τομέα της υγείας γιατί είναι τα άτομα που πραγματικά πρέπει υποδειγματικά να τιμωρηθούν» ανέφερε ο δρ Αγαθαγγέλου.

Δείτε επίσης: Κυριαζής: Εκφοβισμός η καταγγελία ΟΚΥπΥ-Καθημερινές οι καταγγελίες συγγενών

Εξήγησε ότι στην περίπτωση που το συγκεκριμένο φαινόμενο εξασκηθεί από μέλος του γίνεται αυτεπάγγελτη έρευνα, διορίζεται ερευνώντας λειτουργός και παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο.

«Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές των ασθενών ή και των συμπολιτών γενικότερα, έχει γίνει και μια εμπορικότητα στην προσέγγιση αυτών των ανθρώπων όπου πολλοί δυστυχώς παραπλανούνται. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μελετούν αυστηρώς τα προσόντα του κάθε ενός που παριστάνει τον ειδήμονα» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα