Τι θα γίνει σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς; – Άσκηση ετοιμότητας στο νοσοκομείο Χανίων | Video + Photos

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Σύσσωμο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου με την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν άσκηση προσομοίωσης για την εκκένωση του χώρου του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και την διάσωση των ασθενών με τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

Η άσκηση έγινε σε πραγματικές συνθήκες σε περίπτωση

σεισμού πυρκαγιάς στα μαγειρεία, εγκλωβισμού στους χώρους του νοσοκομείου, αλλά και εγκλωβισμό σε αυτοκίνητο σε περίπτωση τροχαίου,  ώστε να είναι όλοι έτοιμοι και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που χρειαστεί να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση ανάλογου περιστατικού.

Για τα σενάρια μίλησε σχετικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για την άσκηση ετοιμότητας.



«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε ότι το προσωπικό γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει: Αφενός για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα λειτουργήσουν σε μία τέτοια περίπτωση, αφετέρου να εξασφαλίσουμε την επιχειρησιακή συνεργασία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.



Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την άσκηση:





zarpanews.gr

The post Τι θα γίνει σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς; – Άσκηση ετοιμότητας στο νοσοκομείο Χανίων | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα