Βίντεο ρεπορτάζ για αποστολή Βρετανικών F-35 σε Βάσεις Ακρωτηρίου

Η Κύπρος αποτελεί εδώ και καιρό βασικό επιχειρησιακό σημείο εκκίνησης των επιχειρήσεων της RAF στη Μέση Ανατολή και πρόσφατα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανανέωσε τη συμφωνία του με την Κυπριακή κυβέρνηση για συνεχιζόμενες επιχειρήσεις από την Κύπρο, αναφέρει η ιστοσελίδα Second Life Defense.

Η Βρετανία έχει

παραλάβει μέχρι στιγμής 17 F-35 από τα 121 που έχει παραγγείλει στις ΗΠΑ κι ένα μέρος αυτών θα σταλούν στην αεροπορική βάση Ακρωτηρίου. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, μεταξύ του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη και του Βρετανού Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Τα μαχητικά θα πραγματοποιήσουν την πρώτη υπεράκτια αποστολή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από τη βάση στο Μάρχαμ του Νόρφολκ, ώστε να εγκατασταθούν στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου. Στο Μάρχαμ βρίσκεται επίσης η μοίρα πρώτης γραμμής για αεροσκάφη Tornado, που έχουν λάβει μέρος στις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, στο Ιράκ και τη Συρία.

Η ιστοσελίδα ανέβασε επίσης και σχετικό βίντεο για τα F-35.

Keywords
Τυχαία Θέματα