Συνάντηση ακροδεξιών κομμάτων Ευρώπης-Επίθεση Σαλβίνι σε Τουρκία

«Σήμερα σε αυτό το τραπέζι δεν υπάρχουν νοσταλγοί εξτρεμιστές, οι μοναδικοί νοσταλγοί βρίσκονται στις Βρυξέλλες», δήλωσε χθες ο Ματέο Σαλβίνι από το Μιλάνο όπου πραγματοποιήθηκε η διεθνής συνδιάσκεψη «Προς μια Ευρώπη της κοινής λογικής. Λαοί ξεσηκωθείτε», παρουσία αρκετών εθνικιστικών κομμάτων της Ε.Ε. «Διευρύνουμε την κοινότητα, την οικογένεια. Εργαζόμαστε για ένα νέο ευρωπαϊκό όνειρο», δήλωσε ο Σαλβίνι έχοντας δίπλα του τον Γεργκ Μόιτεν του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), τον Όλι Κότροπ των Αληθινών Φινλανδών και τον Άντερς Βίστισεν του δανέζικου Λαϊκού Κόμματος.

Ο αρχηγός

της ιταλικής Λέγκας επιτέθηκε, επίσης, στον κυβερνητικό του εταίρο, Λουίτζι ντι Μάιο, λέγοντας πως «έχω κουραστεί με το δίπολο φασίστες- κομμουνιστές, δεξιά ή αριστερά, δεν με ενδιαφέρει και δεν ενδιαφέρει τους 500 εκατ. Ευρωπαίους πολίτες. Εμείς κοιτάζουμε το μέλλον, την διαμάχη για το παρελθόν την αφήνουμε στους ιστορικούς».

Όπως είπε ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών, στόχος είναι να γίνουν η πρώτη και πιο πολυπληθής ευρωομάδα. Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας των συζητήσεων ήταν η παρεμπόδιση κάθε παράνομης μετανάστευσης, ισχυρότερα ευρωπαϊκά σύνορα, η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας στα κράτη μέλη της ΕΕ και η προστασία του "ευρωπαϊκού πολιτισμού".

Επίσης, όπως σημειώνει και σημερινό δημοσίευμα της Sabah, η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της συμμαχίας. Όσον αφορά το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την Τουρκία, οι οποίες έχουν ανασταλεί, πρέπει να ακυρωθούν.

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Τουρκία θα είναι μια ισλαμική επιρροή στην Ευρώπη και ότι η χώρα είναι πολύ διαφορετική από πολιτιστική άποψη. Ο Σαλβίνι υποσχέθηκε, επίσης, ότι θα ακυρώσει την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, εάν η νέα ομάδα κερδίσει πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Η ΕΕ επιλέγει να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, δίδοντας ταυτόχρονα δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία, της οποίας η διαδικασία ένταξης δεν θα πρέπει να ανασταλεί, αλλά να ακυρωθεί οριστικά", δήλωσε ο Σαλβίνι, τονίζοντας ότι "Η Τουρκία δεν είναι στην Ευρώπη και δεν θα είναι ποτέ».

Ο κ. Jörg Meuthen, ηγέτης του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος Alternative for Germany ή AfD, δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι υπήρχαν απόντες εταίροι «που θα έρθουν κοντά μας σύντομα». Αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου, είπε, τα συμμαχικά κόμματα θα αποτελέσουν μια νέα ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση Λαών και Εθνών, αποτέλεσμα πολυάριθμων συναντήσεων τους τελευταίους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα