Βίκτωρας:Λαϊκίζουν και παραπλανούν ενόψει Προεδρικών Εκλογών

"Χωρίς καμιά σοβαρότητα και με πλήρη επιπολαιότητα, το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο", ανέφερε σε δηλώσεις του από το Προεδρικό ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι κάποιοι "λαϊκίζουν και παραπλανούν τον κόσμο, ενώ ψευδόμενοι προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην εθνική υπόθεση της Κύπρου".

Εξέφρασε τη λύπη της Κυβέρνησης γιατί "κάποιοι δεν μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων εν όψει προεδρικών εκλογών και λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων".

Κάποτε οι εκλογές

θα τελειώσουν και τότε, αυτός που θα εκλεγεί, θα πρέπει να διαχειριστεί το Κυπριακό, επεσήμανε, και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Θα πρέπει κάποιοι να είναι πιο μελετημένοι, πιο διαβασμένοι και πιο προσεκτικοί, τόνισε.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα ότι η αντιπαράθεση αυτή γίνεται λόγω αστοχίας και να μην ισχύει κάτι άλλο, καθώς, όπως είπε, αν δεν είναι λόγω αστοχίας, τότε θα είναι χειρότερα τα πράγματα.

Ξεκαθάρισε ότι η επιστολή που δημοσιοποιήθηκε αφορά σε προκαταρκτικές θέσεις, με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου του 2015. Έκτοτε, όπως είπε, απόρροια συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, η θέση της ε/κ πλευράς είναι όπως έχει διατυπωθεί και στο τρίπτυχο αποκλίσεων-συγκλίσεων που έχουν όλοι μπροστά τους, επεσήμανε.

Προχώρησε ένα βήμα, υποστηρίζοντας ότι η θέση της ε/κ πλευράς είναι ξεκάθαρη: Οι δυο ηγέτες, αν και εφόσον υπάρξει κατάληξη και θετική έκβαση των δημοψηφισμάτων, θα πρέπει να διορίσουν προσωρινούς μεταβατικούς αξιωματούχους μέχρι να γίνουν εκλογές. Αποκλειστική αρμοδιότητα θα έχει ο κάθε ηγέτης για τη δική του κοινότητα και σε καμιά περίπτωση δεν θα έχει λόγο ο ένας στο ποιους θα διορίζει ο άλλος, ξεκαθάρισε.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο σημείο εντάσσεται στις μεγάλες αποκλίσεις, καθώς δεν υπάρχει καμιά συμφωνία μεταξύ των πλευρών στο θέμα αυτό. Αναγράφεται μάλιστα ξεκάθαρα, επισημαίνει, ότι θα γίνεται διαβούλευση, πριν να γίνει αυτό το πράγμα, με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα