Τ/κ Τύπος: Αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις στα κατεχόμενα

Τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης της τουρκικής εταιρείας Γκεζιτζί για τις επερχόμενες «βουλευτικές εκλογές», η διαμαρτυρία συμφοιτητών θύματος τροχαίου και μια ιστορία αγάπης μεταξύ ενός Ελληνοκύπριου και μιας Τουρκοκύπριας στο Ριζοκάρπασο, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στη σημερινή ειδησεογραφία των πέντε τ/κ εφημερίδων. Αναφορά γίνεται, επίσης, στις νέες «υπηκοότητες» που παραχώρησε το «υπουργικό», τη διαμαρτυρία της συνδικαλιστικής πλατφόρμας για τα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα και το ενδεχόμενο οι πρόωρες «εκλογές» να γίνουν μία εβδομάδα αργότερα, εντός Ιανουαρίου πάλι, από

την ημερομηνία που ήδη συζητείται.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Παιχνίδια εντυπώσεων», γράφει ότι αυτή τη φορά η έρευνα της εταιρείας Γκεζιτζί δεν μπόρεσε να γίνει πιστευτή, θεωρώντας αμφισβητούμενα σημεία την πτώση του κόμματος του Λαού, που εμφανίζεται τρίτο και την άνοδο του κόμματος Αναγέννησης (των εποίκων), που παρουσιάζεται ως το πέμπτο κόμμα στη «βουλή». Αλλού γράφει ότι φίλοι ενός εκ των πεζών θυμάτων μεθυσμένης οδηγού που πέρασε με κόκκινο, πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «δικαστήριο», που ανανέωσε το διάταγμα κράτησης της οδηγού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα πραγματοποίησε χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «υπουργείο εργασίας» για τα συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα.


Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Το αποτέλεσμα θα καθορίσουν οι αναποφάσιστοι», αναφέρεται, επίσης, στη δημοσκόπηση Γκεζιτζί και γράφει ότι ο μεγάλος εταίρος της σημερινής «κυβέρνησης», το ΚΕΕ, εμφανίζεται πρώτο και ο μικρός εταίρος, το ΔΚ, κάτω από το όριο εισδοχής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην εκδήλωση διαμαρτυρίας χθες έξω από το «δικαστήριο», ένας ακόμη νεαρός φοιτητής που είχε τραυματιστεί ελαφρά στο δυστύχημα, λιποθύμησε. Αλλού γράφει για χάος στο ΚΕΕ όσον αφορά στον καταρτισμό της λίστας των υποψηφίων για τις πρόωρες «εκλογές».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ο έρωτας κέρδισε στο Ριζοκάρπασο», αναφέρεται στην ιστορία του Παναγιώτη και της Χατιτζέ, που γεννήθηκαν και οι δύο στο Ριζακάρπασο, ερωτεύθηκαν στα εφηβικά τους χρόνια, παντρεύτηκαν με διαφορετικούς ανθρώπους, χώρισαν και μετά από 15 χρόνια ξαναβρήκαν τον έρωτά τους και τώρα μένουν εκεί που γεννήθηκαν και έχουν έναν 3χρονο γιο. Αλλού γράφει ότι σε δύο συνεδρίες του το «υπουργικό συμβούλιο» έδωσε ακόμη 52 «υπηκοότητες». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κηδεία ενός 72χρονου από την Τουρκία που ήρθε πριν 13 χρόνια στα κατεχόμενα και χθες, στην κηδεία του, παρόντες ήταν μόνο δύο υπάλληλοι του «δήμου» όπου ζούσε.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα πρώτα τρία κόμματα: ΚΕΕ, ΡΤΚ, ΚΛ», αναφέρεται στη δημοσκόπηση Γκεζιτζί. Αλλού γράφει ότι η ημερομηνία των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» μπορεί να μετατεθεί για τις 14 Ιανουαρίου μετά από πρόταση «του ανώτατου συμβουλίου εκλογών». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η «ακτοφυλακή» συνέλαβε 11 Αιγύπτιους που ψάρευαν ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα εντός των «χωρικών υδάτων» του ψευδοκράτους και στο πλοιάριο υπήρχε ένας τόνος ψάρια.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πονά η καρδιά μας», δημοσιεύει μαρτυρίες δύο ατόμων που τραυματίστηκαν στο ίδιο δυστύχημα που σκοτώθηκε ο νεαρός συμφοιτητής τους, όταν η μεθυσμένη οδηγός πέρασε με κόκκινο από κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας και τους χτύπησε ενώ διασταύρωναν. Αλλού αναφέρει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, που συναντήθηκε χθες με τον Έλληνα ομόλογό του, είπε ότι η λύση θα είναι προς όφελος όλων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παραχωρήθηκαν, με το καθεστώς των εξαιρέσεων, άλλες 52 «υπηκοότητες».

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα