Βίκτωρας για Κυπριακό:Αντιπαραγωγική η κριτική στον ΠτΔ τώρα (VID)

Για τη σημασία των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ, τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων, αλλά και την κρίση στην Παιδεία, αναφέρθηκε ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Προεδρίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της Εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ εναντίον του Προέδρου, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι στην

παρούσα φάση δεν υπάρχει πιο αντιπαραγωγικό πράγμα από τις κατηγορίες εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη την ώρα που αυτός διενεργεί σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Θέλουμε επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στην απόσυρση του χάρτη από την τ/κ πλευρά.

Κατηγορούν τον Πρόεδρο, συνέχισε, που προσπαθεί από τις ΗΠΑ να επαναρχίσει ο διάλογος, και δεν αναφέρονται στην απόσυρση του χάρτη από τον Ακιντζί».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η πλευρά μας δεν θα αρνηθεί μια πρόσκληση από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για μια τριμερή συνάντηση μαζί με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Σχετικά με την παράνομη αιχμαλωσία των ψαράδων ε/κ σκάφους από τις κατοχικές αρχές, είπε πως η Κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, την Ε.Ε. αλλά και την Αίγυπτο.

Κληθείς να σχολιάσει για τα όποια βήματα της Τουρκίας για το οδόφραγμα της Δερύνειας, είπε πως οι εργασίες δεν προχωρούν με ευθύνη της τουρκικής πλευράς. «Αν υπάρξει κάποια κινητικότητα, θα το δούμε και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα», είπε.

Όσον αφορά τα θέματα Παιδείας, είπε πως για την Κυβέρνηση υπάρχει η διυπουργική συμφωνία στις 6 Σεπτεμβρίου και αναμένουμε. «Έχουμε υπόψη τη μεσολαβητική πρόταση της ΣΕΚ και των υπολοίπων. Θεωρούμε ότι το μόνο που κάνουν οι μεσολαβητικές προτάσεις, είναι να περιπλέκουν την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίκτωρας, Κυπριακό Αντιπαραγωγική, ΠτΔ, VID,viktoras, kypriako antiparagogiki, ptd, VID