Χάθηκε τουρκικό πλοίο από ραντάρ-Τελευταίο σήμα ανοιχτά της Κύπρου

Σε αναζήτηση λιμανιού φαίνεται να βρίσκεται εδώ και μέρες ένα τουρκικό πλοίο με σημαία Παναμά, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, μετέφερε ζώα που πάσχουν από τη νόσο του Άνθρακα (προκαλείται από το βακτήριο Βάκιλος του άνθρακα). Από την περασμένη Τετάρτη το πλοίο «Rahmeh» έχει χαθεί από τα ραντάρ, ενώ το τελευταίο του σήμα εντοπίστηκε βόρεια της κατεχόμενης Κύπρου. Μάλιστα, στο twitter έχει δημιουργηθεί και hashtag #RahmehNerede (Πού

είναι το Rahmeh).

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, το πλοίο, που είχε αρχικά προορισμό την Ισπανία, περίμενε περισσότερο από 20 ημέρες αγκυροβολημένο κοντά στο λιμάνι Ahırkapı και από τις 6 Σεπτεμβρίου αναχώρησε για την Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό να βρεθούν κάποια ανταλλακτικά που χρειάζεται.

Πάντως, μέλη του πληρώματος του πλοίου, μήκους 139 μέτρων, και το Υπουργείο Γεωργίας της Τουρκίας διαψεύδουν τις αναφορές περί μολυσμένων ζώων στο πλοίο. Oι φόβοι προέρχονται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ταξιδιού που μεταφέρονταν ζώα από τη Βραζιλία στην Τουρκία, βρέθηκαν κάποια ζώα που είχαν μολυνθεί από τον άνθρακα, έτσι το Rahmeh βρισκόταν σε καραντίνα στα τουρκικά ύδατα εδώ και αρκετό καιρό.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως υπήρχαν σκέψεις για να το στείλουν στον Λίβανο, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την Βηρυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα