Φίλιος:Φοβάμαι να μπαίνω σε κάποια δωμάτια-Καθένας δρόμο του εάν..

Το μπαλάκι πάει στην Κυβέρνηση αμέσως μετά τις τελικές μας αποφάσεις, που αναμένεται να ληφθούν σήμερα το απόγευμα, είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».


Ο κ. Φυλακτού δήλωσε ότι «τον καθοριστικό ρόλο πλέον τον έχει η Κυβέρνηση. Ενώπιόν της πλέον έχει και τις τρεις μεσολαβητικές προτάσεις».
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι σήμερα το απόγευμα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις, ανακοινώνοντας τη δική τους πρόταση, μετά και από τη μελέτη

στην οποία προέβησαν επί των μεσολαβητικών προτάσεων.

«Εμείς σήμερα, αμέσως μετά τις τελικές μας αποφάσεις, θέλουμε, αν είναι δυνατόν, να έχουμε συνάντηση με τη διυπουργική επιτροπή και το θέμα να κλείσει απόψε. Αν πάρουμε αρνητική απάντηση, τότε ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του και η κοινωνία ας μας κρίνει. Θα πρέπει, όμως, σε περίπτωση περαιτέρω όξυνσης της κρίσης, οι ευθύνες ν’ αποδοθούν εκεί που πρέπει», τόνισε.

Ο κ. Φυλακτού είπε ότι επιθυμεί στις διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση να δώσουν το παρών τους και οι επικεφαλής των ΣΕΚ και ΠΕΟ, ως μάρτυρες των όσων θα ειπωθούν.

«Αυτό το ζητώ, γιατί φοβάμαι να μπαίνω σε δωμάτια που άλλα λέγονται μέσα κι άλλα λέγονται έξω», είπε.

Στο στούντιο της εκπομπής έδωσαν το παρών τους κι εκπρόσωποι των Συνδέσμων Γονέων.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης τόνισε ότι επιβάλλεται να λυθεί το πρόβλημα μέχρι αύριο.

«Τρεις μήνες συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Έχουμε ενώπιόν μας τρεις προτάσεις, επιτέλους πρέπει να υπάρξει διέξοδος στο αδιέξοδο», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Σε περίπτωση νέου ναυαγίου, σαν γονείς πρέπει να πάρουμε ορθές αποφάσεις, γιατί τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργήσουν. Θα δούμε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας».
Ο κ. Νικηφόρου απηύθυνε έκκληση προς τον ΠτΔ για ν’ ασκήσει το συνταγματικό του δικαίωμα και να αναπέμψει τη νομοθεσία για εξετάσεις τετραμήνων. «Ο Νόμος λέει ότι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εξετάσεις τετραμήνων. Οι προβληματισμοί μας είναι ενώπιον του Υπ. Παιδείας».

Από πλευράς των Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο Σωτήρης Χριστοφή είπε ότι με την αντιπαράθεση τίποτα δεν μπορεί να γίνει.
«Πρέπει επιτέλους να αρχίσει ο διάλογος, για να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στα γραφεία του ΔΗΚΟ, τόσο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού όσο και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, τέθηκαν υπέρ της πρότασης του ΔΗΚΟ, που είχε κατατεθεί από το ΔΗΚΟ για την κρίση στην Παιδεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα