«Βγάζω το καπέλο στον Μπεργκ. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει ό,τι είχε για χρόνια...»

Το εγκώμιο του Χένινγκ Μπεργκ έπλεξε ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής, Άκης Αγιομαμίτης. Ο πρώην άσος του ΟΦΗ και του Απόλλωνα που τιμήθηκε στο πρόσφατο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Κρήτη για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, μίλησε στον Active για την προσπάθεια της Ομόνοιας στο Γιουρόπα Λιγκ και τη μάχη του πρωταθλήματος.

«Για μένα η Ομόνοια εντυπωσίασε και στην Κύπρο

και στην Ευρώπη. Είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη διαφορά από όλες τις ομάδες. Βγάζω το καπέλο στον Μπεργκ γιατί προώθησε και νεαρούς που μπορεί στη γειτονιά τους να μην έπαιζαν μπάλα και τους έκανε φίρμες. Πίστεψαν οι παίκτες σε αυτόν και αυτός στους παίκτες της Ομόνοιας. Αυτό κάνει τη διαφορά».

Σε μια πρόσφατη συνομιλία με τον επίτιμο πρόεδρο της Ανόρθωσης, Κίκη Κωνσταντίνου, τέτοια μας έλεγε για τον Ιορντανέσκου. Πώς ήταν εσύ που τον έζησες από κοντά; «Όταν παίρνεις μια ομάδα που κινδύνευσε να πάει διαβάθμιση και με μπάτζετ 100.000 να διεκδικείς πρωτάθλημα τα λέει όλα. Ο Άνγκελ είχε τη δική του σφραγίδα. Έπαιρνε το 100% των παικτών και οι παίκτες τον λάτρευαν».

Ενδεχομένως να συμβαίνει το ίδιο τώρα στην Ομόνοια; «Βέβαια. Είναι αυτό που συμβαίνει στην Ομόνοια. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να κερδίσεις τους παίκτες και οι παίκτες να σε κερδίσουν εσένα. Η Ομόνοια η φετινή αυτό το στοιχείο έχει».

Τι κάνει την Ομόνοια να ξεχωρίζει κατά την άποψή σου; «Είναι μια συμπαγής ομάδα, ξέρει ο κάθε παίκτης τη δουλειά του στο γήπεδο. Αυτό θέλει πολλή δουλειά. Η Ομόνοια το πέτυχε. Τα νεαρά παιδιά που μπήκαν μέσα έδειξαν ότι έχουν στόφα».

Αν έπρεπε να το κάνεις θα πόνταρες τα λεφτά σου στην Ομόνοια για κατάκτηση του πρωταθλήματος; «Για εφέτος, όπως την βλέπω την Ομόνοια, ναι».

Και ο Απόλλων διανύει εξαιρετική περίοδο με συνεχόμενες νίκες: «Ο Απόλλων είναι μια εξαιρετική ομάδα. Κτυπά το πρωτάθλημα εδώ και χρόνια. Και η Ανόρθωση με τον Κετσπάγια έχει χαρακτήρα. Πιστεύω αυτές οι τρεις θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Για μένα η Ομόνοια έχει ένα προβάδισμα».

Τι λείπει από τον Απόλλωνα κατά την άποψή σου; «Σε κάποια παιχνίδια πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι πρέπει να υπερβάλεις εαυτό και να έχει το κάτι παραπάνω. Αυτό το είχε ο ΑΠΟΕΛ για χρόνια και τώρα δεν το έχει».

Δεν είναι νωρίς να ξεγράψουμε τον ΑΠΟΕΛ; «Ο ΑΠΟΕΛ εφέτος νομίζω δεν μπορεί. Έχει πολλά προβλήματα».

Να επιστρέψουμε στην Ομόνοια, πιστεύεις ότι μπορεί να προκριθεί από τον όμιλο; «Στο ποδόσφαιρο η διαφορά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με εμάς έχει μικρύνει. Υπάρχει δίψα από τους παίκτες και εάν δεν σε υπολογίσουν γυρίζει μπούμερανγκ. Η Ομόνοια έχει την ικανότητα και το απέδειξε στην Τούμπα».

Από τους παίκτες της Ομόνοιας ποιον ξεχωρίζεις; «Δεν θα σταθώ σε αυτόν που εξέπληξε. Θα σταθώ στα νεαρά παιδιά, μπήκαν με τσαμπουκά και έδειξαν ότι μπορεί να επενδύσει η Ομόνοια πάνω της».

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ομόνοιας με τους Λούφτνερ – Λανγκ κάνει τη διαφορά; «Έχει άμυνα γρανίτη η Ομόνοια. Και έναν σπουδαίο τερματοφύλακα».

Έχεις καλές σχέσεις με τον Γιάννη Πετράκη; «Ναι, παίξαμε μαζί στον ΟΦΗ. Είμαστε φιλαράκια δεμένα. Του βγάζω το καπέλο γιατί πήρε μια ομάδα με προβλήματα και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι ευχάριστη έκπληξη ο Ολυμπιακός. Με κάποιες συγκυρίες μπορεί και για εξάδα. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, είναι οργανωμένο σύνολο και έχει ομαδικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βγάζω, Μπεργκ, ΑΠΟΕΛ,vgazo, bergk, apoel