Βαθμολογείστε υποψήφιους βουλευτές στο Vouliwatch Cyprus

Το προφίλ 66 υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές από όλα τα κόμματα, δημοσιεύει η καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα Vouliwatch Cyprus, η οποία συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + και στην οποία συμμετέχει το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

Παράλληλα, δίδεται η ευκαιρία στους πολίτες να βαθμολογήσουν τις απαντήσεις των υποψηφίων, αλλά και να τους υποβάλουν

πρόσθετα ερωτήματα.

Οι υποψήφιοι, μέσω του πρωτοποριακού εργαλείου Candidate Watch, κλήθηκαν να απαντήσουν σειρά ερωτήσεων, που αφορούν σε προσωπικές τους θέσεις επί καίριων ζητημάτων διαμορφώνοντας έτσι και την τάση σε πολλά από αυτά. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι τάσσονται υπέρ της θεσμοθέτησης εργαλείου ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών (e-petition) στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Από τους υποψήφιους, που απάντησαν στο σχετικό ερωτηματολόγιο, εκ των οποίων μόλις τρεις απερχόμενοι βουλευτές, οι περισσότεροι είναι άνδρες με ποσοστό 68% έναντι 32% των γυναικών, 56% είναι υποψήφιοι ή υποψήφιες που κατέρχονται στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συμμετοχής μεταξύ κομμάτων επέδειξε το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών με 24 υποψήφιους (36% επί του συνόλου).

Ενδιαφέρουσες είναι οι απαντήσεις των υποψηφίων από όλα τα κόμματα για το θέμα της κάνναβης και των εκτρώσεων και για το κατά πόσο θα πρέπει να νομιμοποιηθούν, με τις απόψεις να διίστανται γεγονός που υποδηλοί ότι πρόκειται για δύο καυτά θέματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει η νέα Βουλή. Τέλος παρότι η πλειοψηφία των υποψηφίων που απάντησαν τίθεται κατά της θήρευσης αμπελοπουλιών υπάρχουν και θέσεις υπέρ ιδιαίτερα από Αμμόχωστο και Λάρνακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα