Βαριές κατηγορίες Γενικού Ελεγκτή εναντίον Γιωρκάτζη

Βαριές κατηγορίες εναντίον της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας εξαπολύει και ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Σε επιστολή προς την κ. Γιωρκάτζη, ημερομηνίας 6 Μαρτίου, ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει ότι η κα Γιωρκάτζη παραβίασε τους όρους υπηρεσίας της και τη σχετική νομοθεσία, αφού συνεχίζει να συμμετέχει στις συνεδρίες της Αρχής Εξυγίανσης, οι οποίες έχουν άμεσα ή έμμεσα σχέση με τις υποθέσεις Ανδρέα Βγενόπουλου, παρά τις διαβεβαίωσεις της περί του αντιθέτου.

Διαβλέπει,

επίσης, σύγκρουση συμφερόντων, αφού η κόρη και ο γιος της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, είτε συμμετέχουν είτε όχι, στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους, το οποίο εκπροσωπεί τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ως νόμιμοι κληρονόμοι, ενδεχομένως να επωφεληθούν από οποιοδήποτε κέρδος τυχόν προκύψει.

Ο Γενικός Ελεγκτής επικαλείται έλεγχο της Υπηρεσίας του, για να αποκαλύψει ότι πέραν της δικηγορικής εταιρείας, υφίσταται συνεταιρισμός με το όνομα "Ανδρέας Γιωρκάτζης και Σία" με υφιστάμενους συνεταίρους πατέρα και θυγατέρα.

Επικρίνει, εξάλλου, τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για το γεγονός ότι από τον Αύγουστο του 2014 αποφεύγει να παραδώσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Αρχής Εξυγίανσης, παρά το γεγονός ότι έχουν ζητηθεί επανειλημμένως, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμα από όλα τα μέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα