Γιουρόπα: Προβάδισμα η Ρόμα, θρίαμβος για Σεβίλλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο τραυματισμός του Κώστα Μανωλά δεν πτόησε την Ρόμα, η οποία ισοφάρισε 1-1 την Φιορεντίνα στο "Αρτέμιο Φράνκι" και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League. Η Σεβίλλη πέρασε διά περιπάτου από το "Μαδριγάλ" και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκανε χατ-τρικ επί της Ντιναμό Μόσχας.

Έχασε Μανωλά, πήρε προβάδισμαΣτο πρώτο ημίωρο τίποτα δεν πήγαινε καλά για την Ρόμα, αφού ο Ίλισιτς άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό και οι Ντε Ρόσι, Κώστας Μανωλάς αποχώρησαν

τραυματίες. Οι "τζιαλορόσι" άγγιξαν την ισοφάριση στο 44ο λεπτό με τον Λιάιτς και στο 58ο με το χαμένο πέναλτι του ίδιου παίκτη, προτού ο Κεϊτά φέρει το ματς στα ίσα με κεφαλιά στο 77ο λεπτό. Η ομάδα των Ελλήνων (αγωνίστηκαν βασικοί και οι Βασίλης Τοροσίδης, Χοσέ Χολέμπας) είχε καλή ευκαιρία για να πανηγυρίσει τη νίκη, αλλά ο Ιτούρμπε σούταρε άουτ στο 82' με συνέπεια το 1-1 να παραμείνει μέχρι τέλους.Φιορεντίνα: Νέτο, Ροντρίγκες, Μπασάντα, Αλόνσο, Τόμοβιτς, Μπαντέλι, Πιζάρο, Χοακίν, Βαλέρο, Ίλισιτς, Σαλάχ.Ρόμα: Σκορούπσκι, Γιάνγκα-Εμπίουα, Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε, Ντε Ρόσι, Κεϊτά, Φλορένζι, Λιάιτς.

Δεν χάνει στους "εμφυλίους"Από τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2007 κόντρα στην Εσπανιόλ, η Σεβίλλη έχει χτίσει μία τρομερή παράδοση στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με ισπανικές ομάδες. Πέρυσι απέκλεισε Μπέτις και Βαλένθια, εφέτος βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση επί της Βιγιαρεάλ, αφού επικράτησε 3-1 στο "Μαδριγάλ". Μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο ο Βιτόλο σημείωσε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Europa League (εξαιρούνται προκριματικά και πλέι οφ), ενώ στο 26ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Εμπιά διπλασίασε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Η κάτοχος του Europa League είχε δοκάρι στο 40' με τον Βιδάλ, προτού ο Βιέτο μειώσει στο 48' από θέση οφσάιντ, αλλά την τελευταία λέξη είπε ο Γκαμερό στο 50'.Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Γκασπάρ, Μουσάκιο, Κόστα, Μπαϊγί, Ντος Σάντος, Τριγκέρος, Τσερίσεφ, Μόι Γκόμες, Βιέτο, Ούτσε.Σεβίλλη: Ρίκο, Τρεμουλινάς, Φιγκέιρας, Καρίσο, Παρέχα, Κριχόβιακ, Ιμπόρα, Βιτόλο, Εμπιά, Γκαμερό.

Σόου ΙγκουαΐνΗ Ντιναμό Μόσχας πάγωσε το "Σαν Πάολο", όταν ο Κέβιν Κουράνι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά η Νάπολι δεν πτοήθηκε ούτε από αυτό το γκολ ούτε από τον τραυματισμό του Κουλιμπαλί. Η χαμένη ευκαιρία του Κουράνι στο 18' αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος ισοφάρισε με εξαιρετική κεφαλιά στο 25', ανέτρεψε τα δεδομένα με πέναλτι στο 30' και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με δυνατό σουτ στο 55'. Η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης πόσο μάλλον από τη στιγμή που στο 46' αποβλήθηκε ο Ζόμπνιν.Νάπολι: Αντούχαρ, Ενρίκε, Μπρίτος, Γκουλάμ, Ντε Γκουζμάν, Ζορζίνιο, Μέρτενς, Ινλέρ, Καγεχόν, Ιγκουαΐν.Ντιναμό Μόσχας: Γκαμπούλοβ, Σαμπά, Χουμποτσάν, Κοζλόβ, Βενκέρ, Τζούτζακ, Βαλμπιενά, Ζιρκόβ, Ζόμπνιν, Κοκόριν, Κουράνι.

Ανατροπή και προβάδισμα

Την ανατροπή έκανε η Έβερτον απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου για να επικρατήσει 2-1 και να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης.Σκούρα τα βρήκε η Έβερτον απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου καταφέρνοντας ωστόσο στο τέλος να πάρει τη νίκη με 2-1 και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.Οι Ουκρανοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 14’ με τέρμα του Γκούσεφ. Η απάντηση από τα «ζαχαρωτά» ήρθε στο 39’ με τον Νέισμιθ να ισοφαρίζει μετά από εξαιρετική ενέργεια του Λουκάκου.Η ολική ανατροπή ήρθε στο 82’ όταν ο Λουκάκου από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-1 που έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Αλκαράθ, Γιαγκέλκα, Γκαρμπούτ, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Νέισμιθ, Μπάρκλεϊ (74’ Όσμαν), Μιραλάς (63’ Κονέ), Λουκάκου.

Ντιναμό Κιέβου: Σοφκόφσκι, Βίντα, Ντα Σίλβα, Ντράγκοβιτς, Αντούνιες, Βελόσο (84’ Σουμάκ), Σιντόρτσικ, Γιαρμολένκο, Μπουγιάλσκι (68’ Γκαρμάς), Γκούσεφ (76’ Κράβετς), Μπεζούα.

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα γηπεδούχων (ΒΙΝΤΕΟ)

Βήμα πρόκρισης για Ζενίτ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων19:00 Ζενίτ - Τορίνο 2-0(38' Βιτσέλ, 53' Κρισίτο)20:00 Βόλφσμπουργκ - Ίντερ 3-1(28' Nάλντο, 63', 76' Ντε Μπρόινε - 6' Παλάσιο)20:00 Μπριζ - Μπεσίκτας 2-1(62' Ντε Σούτερ, 79' πέν. Ρεφαέλοβ - 46' Τερέ)20:00 Ντνίπρο - Άγιαξ 1-0(30' Ζοζούλια)22:05 Έβερτον - Ντιναμό Κιέβου 3-1(39' Νέισμιθ, 82 πέν. Λουκάκου - 14' Γκούσεβ)22:05 Φιορεντίνα - Ρόμα 1-1(17' Ίλισιτς - 77' Κεϊτά)22:05 Νάπολι - Ντιναμό Μόσχας 3-1(25', 31' πέν, 55' Ιγκουαΐν - 2' Κουράνι)22:05 Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη 1-3(48' Βιέτο - 1' Βιτόλο, 26' Εμπιά, 50' Γκαμερό)

Keywords
Τυχαία Θέματα