Για την πρώτη… αιώνια νίκη

ΟΜΟΝΟΙΑΔώδεκα μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ο Καϊάφας θέλει, για πολλούς λόγους, να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛΈνα χρόνο στον πάγκο της Ομόνοιας συμπλήρωσε χθες ο Κώστας Καϊάφας. Ένας χρόνος στον πάγκο της ομάδας και μέσα σε αυτό το διάστημα πέτυχε αρκετά. Πέτυχε αρκετά, όχι τόσο με βάση με το όνομα και την ιστορία που κουβαλά ο σύλλογος, ή τους διαχρονικούς του στόχους, αλλά σε σχέση με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που υπήρχαν αυτό το διάστημα, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης και των παρενεργειών της.Ένα από τα πράγματα που δεν κατάφερε να πετύχει σαν προπονητής του «τριφυλλιού»

μέσα σε αυτό τον ένα χρόνο, είναι μια νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου.Από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα, τέθηκε αντιμέτωπος πέντε φορές με τον ΑΠΟΕΛ. Το πρώτο του αιώνιο ντέρμπι σαν προπονητής τελείωσε 0-0, ενώ χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε και το επόμενο παιχνίδι, στο πλαίσιο του α΄ γύρου των πλέι-οφ. Το 3ο και τελευταίο ντέρμπι της περσινής χρονιάς έφερε και την πρώτη του ήττα, με 2-1. Φέτος τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Η Ομόνοια παρουσιάστηκε βελτιωμένη και πάλι όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη. Στον α΄ γύρο ηττήθηκε 1-0, ενώ το πρόσφατο ντέρμπι έμεινε στην ισοπαλία, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του «τριφυλλιού» στην επανάληψη.Γόητρο και βαθμοίΟ Κύπριος τεχνικός ευελπιστεί ότι στο αυριανό ντέρμπι «αιωνίων» θα σπάσει το ρόδι και το τέλος του αγώνα θα τον βρει να πανηγυρίζει με τους παίκτες του τη νίκη. Όχι τόσο για τον ίδιο, όσο για την υπόλοιπη ομάδα και κυρίως για τον κόσμο της Ομόνοιας. Για ακόμη ένα παιχνίδι οι φίλοι του «τριφυλλιού» αναμένεται να δώσουν και πάλι μαζικό «παρών» και ο Κύπριος τεχνικός δεν θέλει να σκέφτεται ότι θα φύγουν και πάλι από το ΓΣΠ χωρίς να γευτούν τη χαρά της νίκης.Δεν είναι όμως μόνο ο κόσμος και το γόητρο. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα οι «πράσινοι» έχουν μεγάλη ανάγκη τη νίκη και για καθαρά βαθμολογικούς λόγους. Μπορεί να έχουμε μπροστά μας ακόμα 9 αγώνες ντέρμπι και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, ωστόσο, ο Καϊάφας και οι παίκτες του θέλουν να επιστρέψουν δυναμικά στη διεκδίκηση της 3ης θέσης και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος από αυτή την αγωνιστική.Χρειάζεται βελτίωσηΚαλά τα ευχολόγια, η θέληση και το πάθος. Το θέμα είναι τι θα γίνει στην πράξη, εντός των τεσσάρων γραμμών. Με εμφανίσεις όπως την τελευταία κόντρα στην ΑΕΚ, η Ομόνοια δεν αναμένεται να έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει ένα παιχνίδι με μεγαλύτερες απαιτήσεις και υψηλότερο βαθμό δυσκολίας, όπως είναι το αυριανό κόντρα στον ανεβασμένο ΑΠΟΕΛ. Οι «πράσινοι» θα χρειαστεί να παρουσιαστούν βελτιωμένοι σε όλες τις γραμμές και παίκτες-κλειδιά να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.Λογικά αναμένονται και αλλαγές σε πρόσωπα. Όχι πολλά. Αυτόν που αναμένουμε να δούμε να παίρνει για πρώτη φορά φανέλα βασικού (σε ματς πρωταθλήματος) είναι τον Αντρέ Σκέμπρι. Στα τελευταία παιχνίδια η Ομόνοια παρουσίασε ένα πρόβλημα δυστοκίας και ο Μαλτέζος είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει όσο κανείς άλλος (από τους διαθέσιμους παίκτες) το γκολ στο αίμα του. Μη χρησιμοποίησή του από πλευράς Κώστα Καϊάφα θα αποτελέσει έκπληξη.Στα θετικά και το γεγονός ότι ο Κύπριος τεχνικός θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Φοφανά, ο οποίος θα μπορεί να έρθει από τον πάγκο να δώσει λύσεις. Εκτός θα μείνουν εκτός απροόπτου οι Ρούμπιο και Ποτέ.Μορέιρα, φήμες διάψευση, σεβασμόςΜετά τις κατά γενική ομολογία μέτριες εμφανίσεις του Ζοσέ Μορέιρα, ξεκίνησαν να αναπτύσσονται διάφορες κακοήθεις φημολογίες, σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έμενε εκτός αποστολής στο παιχνίδι της Ομόνοιας, αλλά και για το μέλλον του στην ομάδα.

Ο Μορέιρα ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Facebook: «Δεν έχω μιλήσει, ούτε έχω συζητήσει, με το Διοικητικό Συμβούλιο για θέματα που αφορούσαν την ανανέωση του συμβολαίου μου. Θα σεβαστώ την απόφαση της Ομόνοιας και θα συνεχίσω να είμαι ένας κορυφαίος επαγγελματίας, μέχρι το τέλος της ζωής μου. Τις τελευταίες τρεις βδομάδες, διάβασα και άκουσα αρκετά άσχημα πράγματα για το όνομά μου και για την τιμή μου ως ποδοσφαιριστής/άνθρωπος/σύζυγος και πατέρας.

Αυτή είναι η ώρα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Η φήμη είναι απλώς φήμη. Αλλά πληγώνει, όταν κάποιος πιστεύει σε αυτή. Εάν ο οποιοσδήποτε έχει αποδείξεις για αυτές τις φήμες, θα ήθελα να τον παρακαλέσω όπως τις παρουσιάσει. Αλλιώς, να σταματήσει να λέει και να γράφει ψέματα. Είμαι ένας καλός άνθρωπος, ειλικρινής και τους σέβομαι όλους. Σας παρακαλώ, σεβαστείτε και εσείς εμένα. Αναμφίβολα, αυτός που ξεκινά τις φήμες, είναι κάποιος λυπημένος, τρελός ή κάποιος που βλέπει φαντάσματα κατά τη διάρκεια της νύκτας»!Με αφορμή τα πιο πάνω, εξέδωσε ανακοίνωση και το ΔΣ της Ομόνοιας: «Το Σωματείο μας έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο σημερινής τοποθέτησης του τερματοφύλακα της ομάδας μας, Χοσέ Μορέιρα και τονίζει πως καμία υπόσταση δεν δίνει σε φήμες για τις οποίες κάνει λόγο ο Πορτογάλος τερματοφύλακας. Παράλληλα, καλεί άπαντες να δείξουν στον Χοσέ Μορέιρα τον σεβασμό που του αξίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα