Βαφεάδης: «Παρατραβηγμένες» οι ανησυχίες για ποινικοποίηση του φλας σε οδηγούς

Να κατευνάσει τις ανησυχίες «έσπευσε» μιλώντας στο SigmaLive, o υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόθεση εκ μέρους του υπουργείου του για ποινικοποίηση του «φλας», της προειδοποίησης, δηλαδή, από οδηγούς σε άλλους οδηγούς, σχετικά με την ύπαρξη κάμερας ή ραντάρ στους δρόμους.

Στο νομοσχέδιο που ετοίμασε το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς για κατ’ άρθρο συζήτηση στη Βουλή

των Αντιπροσώπων, περιλήφθηκε λεκτικό, το οποίο, όπως ανέφερε ο υπουργός στο SigmaLive, στοχεύει στην κάλυψη των κενών που υπάρχουν στη νομοθεσία, όσον αφορά σε όσους επινοούν διάφορα για να παρενοχλούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις κάμερες, στέκονται μπροστά τους κ.λπ.

Διαβάστε επίσης: «Όσοι εμποδίζουν τις κάμερες, βάζουν σε κίνδυνο οδηγούς- Πρόστιμο €5.000»

To νομοσχέδιο, είπε, θα τεθεί ενώπιον της κοινωνίας των πολιτών και των οργανωμένων συνόλων, μη αποκλείοντας την προσαρμογή του λεκτικού, προκειμένου να αποφευχθούν παρερμηνείες.

Πάντως, η συγκεκριμένη αναφορά περιλαμβάνεται στο άρθρο 9Α.-(1) του νομοσχεδίου, το οποίο παρατίθεται αυτούσιο πιο κάτω:

Με βάση τη διατύπωση του άρθρου, ο κ. Βαφεάδης θεωρεί παρατραβηγμένες τις ερμηνείες για ποινικοποίηση του «φλας».

«Αμφιβάλλω ότι οποιοδήποτε Δικαστήριο μπορεί να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα «τιπς» είναι για προειδοποίηση των οδηγών».

Ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης έχει ως στόχο την οδική ασφάλεια, καθώς επίσης και τη μείωση ατυχημάτων και θανάτων στους κυπριακούς δρόμους, σημειώνοντας ότι «πρέπει να αφήσουμε τις κάμερες να δουλεύουν όπως πρέπει».

«Δεν βάζουμε ενέδρες, ελέγχουμε τον δρόμο. Δεν πρέπει να παίρνουμε το πράγμα στα άκρα».

Διαβάστε επίσης: Η εναλλακτική που μελετούν για τιμωρία αντί του 300αρικου απ'τις κάμερες

Keywords
Τυχαία Θέματα