Τσιτσιπάς: «Νιώθω ευγνώμων και χαρούμενος για τη στήριξη»

Όπως ήταν λογικό, μία από τις πρώτες συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τη μεγάλη επιτυχία του μέσα στο «O2 Arena» του Λονδίνου, ήταν στο BBC. Ο νέος πρωταθλητής κόσμου αναφέρθηκε στη νίκη του, στις σχέσεις που έχει με άλλους τενίστες, όπως με τον Ντόμινικ Τιμ τον οποίο νίκησε στον τελικό του ΑΤΡ Finals, μίλησε για το «Big 3» του παγκόσμιου τένις, αλλά και για τη γενιά που έρχεται και θα είναι οι μελλοντικοί αντίπαλοί του.  

«Είναι απίστευτο αυτό

που έγινε. Για μένα και μόνο η συμμετοχή μου εδώ ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα. Το να φεύγω με το τρόπαιο από το Λονδίνο το κάνει πολύ ξεχωριστό», είπε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε πως: «Νιώθω ευγνώμων και χαρούμενος για τη στήριξη που είχα όλη αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο. Ήταν φανταστικά. Πολλοί άνθρωποι ήρθαν εδώ από την πατρίδα μου, την Ελλάδα, για να με δουν. Πήρα όλη αυτή τη θετική ενέργεια, την μετέτρεψα σε μαχητικό πνεύμα και τώρα είμαι περήφανος για τον εαυτό μου».

Αναφερόμενος στον Ντόμινικ Τιμ, δήλωσε: «Έχουμε μια πολύ καλή σχέση εκτός γηπέδου, όμως μέσα στο γήπεδο είμαστε αντίπαλοι. Έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα και είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε πολλούς αγώνες στο μέλλον και αυτό με κάνει πάντα να θέλω να γίνομαι καλύτερος τενίστας. Ελπίζω να νιώθει κι αυτός το ίδιο. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω ακόμα καλύτερα στο Laver Cup, όπως και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας της Ευρώπης. Παίζει με ένταση και είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες».

Ο Έλληνας άσος είπε ακόμη: «Πριν ξεκινήσει το τουρνουά, είχα την ευκαιρία να κάθομαι στη media-day μαζί με τον Φέντερερ, τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς. Να συζητάω μαζί τους και να ακούω όσες περισσότερες συμβουλές μπορώ. Θυμάμαι τη συμβουλή που μου έδωσε ο Τζόκοβιτς, που μου είπε να είμαι χαμογελαστός, να παραμείνω θετικός και τα πράγματα θα έρθουν όπως τα θέλω».

Στο τέλος ρωτήθηκε για το ποιοι πιστεύει πως θα είναι τα επόμενα χρόνια οι μεγάλοι του αντίπαλοι και απάντησε: «Είναι πολλοί. Υπάρχουν πολλοί παίκτες από τη νέα γενιά κι έχω παίξει μαζί τους. Έχω παίξει με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, τον Ντένις Σαποβάλοφ, τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, τον Ντόμινικ Τιμ φυσικά, που είναι λίγο μεγαλύτερος αλλά θα έχουμε πολλές αναμετρήσεις μπροστά μας, τον Άλεξ Ντε Μάινορ, τον Μίομιρ Κετσμάνοβιτς και όλα αυτά τα παιδιά. Το άθλημά μας είναι συναρπαστικό γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι παίκτες, που έχουν διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, διαφορετική σωματοδομή, διαφορετική προσωπικότητα. Θα συνεχίσει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τένις, τουλάχιστον για 10-15 χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα