Χριστοφίδης: Ανησυχία ότι το ΑΚΕΛ ήταν θύμα κατασκοπείας από το βαν

Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, μιλώντας στο «Ράδιο Πρώτο», άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το κόμμα να έπεσε θύμα κατασκοπείας από το περιβόητο βαν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοφίδης κληθείς από στην «Πρώτη Εκπομπή» με τον Λάζαρο Μαύρο και Μάριο Πούλλαδο να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» για επισκέψεις του Διευθυντή της εν λόγω

εταιρείας παρακολουθήσεων στα γραφεία του ΔΗΣΥ και ερωτηθείς εάν το ΑΚΕΛ έπεσε θύμα κατασκοπείας, απάντησε ως εξής: «Κοιτάχτε, εδώ και πολύ καιρό, δεν το κρύβω ότι υπάρχει μια ανησυχία για τέτοιους είδους ενέργειες ή για πληροφορίες που φαίνεται ότι με κάποιους τρόπους διέρρεαν από τα γραφεία ή στελέχη του ΑΚΕΛ. Εμείς, ανησυχούμε πάρα πολύ…»

Παράλληλα, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, σημείωσε ότι φτάνουν πολλά και διάφορα στο κόμμα, για τα οποία δεν μπορούμε να μιλήσουμε δημόσια.

Ο κ. Χριστοφίδης υπενθύμισε ότι στις ΗΠΑ, όταν αποδείχθηκε ότι ο Πρόεδρος της χώρας εμπλεκόταν σε τέτοιου είδους παρακολουθήσεις εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Η ουσία του θέματος είναι ότι μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κυπριακό Watergate, δήλωσε.

«Αν αποδειχθεί αύριο ότι παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα από πολιτικούς αντιπάλους ή κρίσιμες πληροφορίες του κράτους ενδεχομένως να διέρρεαν δεξιά και αριστερά και δεν ξέρω εγώ σε ποιους και ενδεχόμενα εκτός Κύπρου. Αυτό το ζήτημα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για μας και πρέπει να διερευνηθεί», τόνισε.

Στην παρατήρηση ότι η εταιρεία εγγράφηκε επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστοφίδης διερωτήθηκε τι σχέση έχει αυτό, αφού το ερώτημα είναι κατ' αρχάς πότε εισήχθη ο συγκεκριμένος εξοπλισμός και ποιος έδωσε την άδεια για παρακολουθήσεις και, κατά δεύτερον, με ποιους συνεργαζόταν.

Τέλος ο κ. Χριστοφίδης έθεσε τα εξής ερωτήματα:

·         Το θέμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι τι είναι αυτό το κατασκοπευτικό βαν;

·         Ποιους παρακολουθούσε;

·         Με ποιο δικαίωμα;

·         Με ποιους είχε διασυνδέσεις ο συγκεκριμένος Ισραηλινός;

·         Ποιοι ήταν οι πελάτες του και ποιοι ήταν τα θύματα των υποκλοπών;

Keywords
Τυχαία Θέματα