Τσαβούσογλου:Έρχεται σύντομα η διανομή νερού απο την Τουρκία

Για το πρωτόκολλο μεταβατικής περιόδου για το σχέδιο διασφάλισης νερού που ετοίμασε η “κυβέρνηση”, ενημέρωσε σήμερα σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση τους “δημάρχους” των κατεχομένων ο “υπουργός” γεωργίας και φυσικών πόρων, Ναζίμ Τσαβούσογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνάντησης – ενημέρωσης ο “πρόεδρος” της “ένωσης δήμων”, “δήμαρχος” Κιόνελι, Αχμέτ Μπενλί ανέφερε ότι υπήρξαν πολλές αψιμαχίες και αντιπαραθέσεις για το νερό από την Τουρκία αλλά πλέον πρέπει ο κόσμος να επωφεληθεί και με τον πιο σωστό τρόπο

να φτάσει στο "λαό" και πως σήμερα βρέθηκαν για να βάλουν την τελευταία τελεία σε αυτό.

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι αναμένει πως το νερό που έρχεται από την Τουρκία θα μπορεί σύντομα να φτάσει στα σπίτια του κόσμου και με το σημερινό πρωτόκολλο θα κάνουν ό,τι τους αναλογεί ως οι τοπικοί διαχειριστές.

Εχουν συζητηθεί, ανέφερε, σε λεπτομέρεια το θέμα του κόστους και πώς θα δοθεί το νερό στους “δήμους” ενώ πλέον έχουν ένα φάκελο με βάση τον οποίο μπορούν να καθίσουν με την πλευρά της Τουρκίας και είναι έτοιμοι να τα βρουν και να συμφωνήσουν. Το νερό, πρόσθεσε, δεν θα μπορεί να δοθεί αμέσως σε όλες τις περιοχές αλλά σε ορισμένες, λέγοντας ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες όσον αφορά τη γραμμή της Αμμοχώστου.

Αναμένεται επίσης, είπε, να συναντηθεί με το “συμβούλιο ελέγχου” και αμέσως μετά θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα