Τσαβούσογλου: «Με ενοχλεί η φεμινιστική πολιτική της Σουηδής ΥΠΕΞ»

Στην πολιτική των απειλών και του παζαριού εμμένει η Τουρκία, που αντιτίθεται στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Πριν από λίγες ημέρες, καταγράφηκε μια... έκρηξη από πλευράς  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε άτυπη Σύνοδο στο Βερολίνο, όπου διαφάνηκε παράλληλα μια βαθιά οπισθοδρομική λογική. Η εκδήλωση οργής από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών περιγράφεται από το πρακτορείο Reuters

που έγραψε για την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, το Σάββατο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο Τσαβούσογλου όχι μόνο έθεσε ειδικούς όρους προκειμένου η Τουρκία να αποδεχθεί τις υποψηφιότητες των δύο σκανδιναβικών χωρών για ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, αλλά και επιδόθηκε στην διατύπωση σεξιστικών σχολίων σε βάρος της Σουηδής ομολόγου του, Αν Λίντε.

«Για εμάς ήταν μια ιστορική στιγμή. Και όμως, ο Τσαβούσογλου είπε ότι ήταν ενοχλημένος με την ΄΄φεμινιστική πολιτική'' της Λίντε», ανέφερε διπλωμάτης του ΝΑΤΟ, περιγράφοντας μια πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.

Πάντως, πολλοί εκπρόσωποι των Συμμάχων επέλεξαν την σιωπή για να αμβλυνθεί η ένταση.

«Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι πραγματικά ήθελε ο Τούρκος συνάδελφός μας», είπε ο διπλωμάτης, ο οποίος όπως και άλλοι μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Ήταν ντροπιαστικό», ανέφερε ακόμη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Keywords
Τυχαία Θέματα