Τσαβούσογλου: Καμία υποχώρηση σε ασφάλεια και εγγυήσεις

Επιμένει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για μη υποχώρηση στις θέσεις τους αναφορικά με εγγυήσεις και ασφάλεια ισχυριζόμενος ότι η ε/κ πλευρά στο Μον Πελεράν την πρώτη φορά ήθελε διάλειμμα και τη δεύτερη σηκώθηκε από το τραπέζι.

Mιλώντας στην τουρκική βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό o Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο κυπριακό λέγοντας, ότι είναι σημαντικό το χρονοδιάγραμμα στις διαπραγματεύσεις. «Διαπραγματεύσεις για πάντα δεν γίνονται», επανέλαβε, για να προσθέσει

ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι θα γίνει ή δεν θα γίνει». Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση ειδικά στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

«Όταν λέμε λύση βασισμένη στην πολιτική ισότητα και περιεκτική, δεν σημαίνει καμία υποχώρηση από πλευράς Τουρκίας και ‘ΤΔΒΚ’. Ένα μέρος των όσων λέτε αποτελούν αιτήματα και της τουρκικής πλευράς, αλλά η τουρκική πλευρά δεν έχει πει ‘ναι’. Επειδή η τουρκική πλευρά δεν έχει πει ‘ναι’, η ε/κ πλευρά στο Μον Πελεράν την πρώτη φορά ήθελε διάλειμμα και τη δεύτερη σηκώθηκε από το τραπέζι. Όταν είδε την αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς, τότε είδε θετικά την επιστροφή της πάλι στο τραπέζι", είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα