Χρυσόμηλος:H Πάφος λέει ναι στη Δημοκρατία, όχι στο λαϊκισμό

Tο πρόγραμμα και το όραμά του να καταστήσει την Πάφο Δήμο των δημοτών, παρουσίασε ο δήμαρχος Πάφου, Άκης Χρυσόμηλος, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του να επαναφέρει στην Πάφο τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα, τη σύνθεση απόψεων, το διάλογο, τη συνεργασία, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση.

Σε χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χρυσόμηλος έστειλε το μήνυμα ότι στις 18 Δεκεμβρίου “η Πάφος λέει ναι στο εμείς και όχι στο εγώ, η Πάφος λέει ναι στη σύνθεση και όχι στη διαίρεση, η Πάφος λέει ναι στη Δημοκρατία και όχι

στο λαϊκισμό” αλλά και στο ότι η Πάφος γίνεται και πάλι Δήμος των δημοτών.

Αναφερόμενος στους στόχους του, είπε πως στις προτεραιότητες του είναι να εισέλθει η Πάφος σε μια νέα εποχή, να αφήσει πίσω της διαχωρισμούς σε “δικούς μας και ξένους” - κατά την έκφρασή του - και να επαναφέρει τη συλλογικότητα και τη συνεργασία στην πόλη.

Επιπρόσθετα, εξέφρασε αποφασιστικότητα να φέρει, μαζί με τους απλούς δημότες, την ποιοτική αλλαγή στην πόλη και να κάνει βήματα μπροστά καθώς και να οικοδομήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, πρότυπο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό και καινοτόμο.

Στους στόχους του έθεσε και τη δημιουργία ενός Δήμου έτοιμου και ικανού να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες όχι των πολιτικών αλλά των δημοτών, των απλών ανθρώπων.

Σημείωσε επίσης πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι χώρος για εκπλήρωση ατομικών φιλοδοξιών, δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέσο για την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων και επιδιώξεων και δεν μπορεί να είναι εφαλτήριο για κομματική και πολιτική ανέλιξη και προβολή, συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση, είπε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να είναι χώρος σκληρής δουλειάς και αδιάκοπης προσπάθειας, πεδίο καθημερινού αγώνα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου και των Δημοτών και πεδίο προσφοράς.

Ο κ.Χρυσόμηλος αναφέρθηκε και στα λόγια του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε πει “ ότι στη δημόσια ζωή πρωταγωνιστής πρέπει να είναι ο πολίτης και όχι ο πολιτικός.”

Ο ίδιος, συνέχισε, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά ενεργός πολίτης, που αγαπά την πόλη μας, πιστεύει σε αρχές, αξίες και ιδανικά και θέλει και μπορεί να εργαστεί σκληρά για να πετύχουμε το καλύτερο.

Συνοπτικά, οι βασικές παράμετροι των στόχων και των επιδιώξεων του είναι- όπως είπε- “η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, η δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης πόλης και η επαναφορά του πολίτη στο επίκεντρο, με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη μετατροπή της Πάφου σε έξυπνη και οικολογική πόλη”.

Επίσης η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, η θεσμοθέτηση της επικοινωνίας και η αξιοποίηση των πολιτών, η πρόληψη και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή, η διαφάνεια και λογοδοσία στους πολίτες για τα έργα και τα οικονομικά του Δήμου, η τόνωση της οικονομίας της Πάφου και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, με προτεραιότητα την άμεση προώθηση της αναζωογόνησης του εμπορικού κέντρου, την έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την προσέλκυση ξένων εταιρειών για εγκατάσταση στη Πάφο.

Ο κ. Χρυσόμηλος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης του τουρισμού και στην επιστροφή της Πάφου στην κορυφή των ποιοτικών προορισμών με την παροχή κινήτρων για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την προώθηση έργων τουριστικής υποδομής ( π.χ. αγκυροβόλιο).

Κατέστησε ωστόσο σαφές πως για την επίτευξη όλων όσων έχει αναφέρει, είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων, ζητώντας από τους συνδημότες του να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα