Τρομάζουν οι διαστάσεις που λαμβάνει το Γλωσσάρι

Τρομάζουν οι διαστάσεις που λαμβάνει η υπόθεση με το γλωσσάρι της ντροπής.

Καυστικός και χωρίς περιστροφές ο Γενικός Εισαγγελέας ψέγει αποκλειστικά στο Σίγμα, τα όσα ο ΟΑΣΕ και άλλοι κύκλοι επιχειρούν, δια του γλωσσαρίου, να επιβάλουν στη δημοσιογραφική οικογένεια, εντός και εκτός Κύπρου.

Γενικός Εισαγγελέας: Υποκαθίσταται η κρίση των δημοσιογράφων

"Το "γλωσσάρι", το οποίο φέρεται να προσφέρεται επί εθελοντικής βάσης, όχι μόνο

δεν υποβοηθεί το έργο των δημοσιογράφων, αλλά αμφισβητείται ή υποκαθίσταται και η ίδια η κρίση τους ως προς την επιλογή τω κατάλληλων όρων και λέξεων επί ευαίσθητων θεμάτων με τα οποία καταπιάνονται"

Το γλωσσάρι, υπό το φως των διαστάσεων που λαμβάνει, δεν αφορά πλέον ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως διατράνωναν οι συγγραφείς του, αφού έχει δοθεί στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων αλλά και σε άλλες 60 οργανώσεις.

Η θέση Κυβέρνησης

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τοποθετηθεί από τις 11 Ιουλίου. Έχει επισημάνει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα εξωραΐσουμε ή θα αποκρύψουμε με άλλα ονόματα μια απεχθή και απαράδεκτη πραγματικότητα όπως είναι η κατοχή της Κύπρου.

Όσοι ενδιαφέρονται για την Κύπρο, ακόμα και διεθνείς οργανισμοί, καλό θα ήταν να συμβάλουν στις προσπάθειες για τερματισμό της Τουρκικής κατοχής, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Η.Ε και στην βάση παραμέτρων του Γενικού Γραμματέα, για λύση του Κυπριακού που θα τερματίζει την κατοχή και όχι απλώς να αναζητούμε άλλα ονόματα για αυτήν».

Την ίδια ώρα το μόνο μέλος της Ένωσης Συντακτών που διαφώνησε με το γλωσσάρι δηλώνει:

Στο μεταξύ μακραίνει ο κατάλογος των δημοσιογράφων που διαφωνούν με το "γλωσσάρι". Νέα πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα με στόχο τη συλλογή περισσότερων υπογραφών καταδίκης της προσπάθειας κάποιων να αποκρύψουν με εύηχες αλλά ψεύτικες λέξεις την στυγνή πραγματικότητα της κατοχής.

Πρωτοβουλία Δημοσιογράφων

"Η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) αγνόησε την επιστολή 170 δημοσιογράφων και λειτουργών του Τύπου, που ζητούσαν απόσυρση του «Γλωσσαρίου» και, παράλληλα, καταγγελία του ΟΑΣΕ για τη συγγραφή του.

«Τότε θεωρήσαμε ότι αυτό υπέσκαπτε την ελευθερία Τύπου.Σήμερα τα πράγματα έχουν πάρει νέα διάσταση.

Το "Γλωσσάρι", έχει κυκλοφορήσει σε ξένα ΜΜΕ και διεθνείς οργανισμούς που έχουν άμεση σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στο Κυπριακό, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ότι οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιηθήκαμε ως πιόνι για να προωθηθούν άλλοι στόχοι».Αποδίδουν μάλιστα στην Ένωση Συντακτών όχι μόνο ανοχή, αλλά και ύποπτη αδράνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα