Τρομάζουν οι αριθμοί βίας στην οικογένεια

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου «ΦΩΝΗ» Αναστασία Παπαδοπούλου καλεσμένη στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε για τα περιστατικά βίας. Όπως αποκάλυψε τους τελευταίους 3 μήνες καταγράφηκαν περίπου 400 περιστατικά, αριθμός παρόμοιος με τα περσινά περιστατικά.  Τόνισε πως αν και ο αριθμός παρέμεινε σταθερός η πανδημία χειροτέρεψε την κατάσταση γιατί πολλά θύματα ήταν εγκλωβισμένα στο σπίτι με τους θύτες τους.


Γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε μια εφαρμογή, που θα είναι έτοιμη τους επόμενους μήνες, για να μπορεί το θύμα την ώρα που γίνεται η κακοποίηση να ζητήσει βοήθεια με ένα τρόπο που δεν θα είναι

εμφανές στον θύτη. Πιο συγκεκριμένα το θύμα θα πρέπει να πατήσει δύο φορές το κουμπί για να επιβεβαιώσει ότι χρειάζεται βοήθεια και τότε το σήμα θα καταλήγει σε ειδικό σταθμό της αστυνομίας.

Στην ερώτηση «τι είναι αυτό που πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά για να μπορούν να αποφεύγονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σχολικού εκφοβισμού και όλα τα συναφή περιστατικά βίας» η κυρία Παπαδοπούλου απάντησε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να τους δοθούν τα εφόδια ενδυνάμωσης τους για να μάθουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους, ιδίως αυτούς του διαδικτύου. Το σημαντικότερο για όλα αυτά είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μέσω της οποίας μπορούν τα παιδιά να μάθουν τα όρια τους, τι είναι κακό και τι καλό και το κυριότερο να ξέρουν ότι υπάρχει βοήθεια.

Επίσης ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δώσει την καθοδηγητική γραμμή και να προσφέρει στους καθηγητές και στους δασκάλους την εκπαίδευση που χρειάζονται για να μπορέσουν να χειριστούν τέτοιου είδους θέματα.

Κλείνοντας δήλωσε ότι σε όσα σχολεία εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη εκπαίδευση υπήρχαν αποκαλύψεις από  παιδιά, λόγω του ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί είχαν τις γνώσεις από τα προγράμματα που Υπουργείου Παιδείας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα