Τρεις Κύπριοι εθελοντές έφτασαν μέχρι τη στέγη του κόσμου

Ήταν το 2015 όταν ο φονικός σεισμός 7,9 στην κλίμακα Ρίχτερ ισοπέδωσε την πόλη Κατμαντού στο Νεπάλ.

Οι πληγές ακόμα ανοικτές. Τρεις Κύπριοι, ο Σωκράτης Ρωσσίδης και τ αδέλφια Νικόλας και Κωνσταντίνος Νικολάου, διψασμένοι για νέες εμπειρίες και οπλισμένοι με αγάπη για τον συνάνθρωπο έφτασαν από την Κύπρο μέχρι το Νεπάλ,

με μοναδικό σκοπό την προσφορά.

«Κάθε εθελοντικό ταξίδι που κάνεις γνωρίζεις ακόμα ένα κομμάτι του εαυτού σου. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι άνθρωποi», δηλώνει ο εθελοντής Σωκράτης Ρωσσίδης.

Ένα ταξίδι διάρκειας 15 ημερών, με μοτοσυκλέτες σε ορεινά χωριά, προσφέροντας παπούτσια και ρουχισμό σε φτωχά παιδιά.

«Η προετοιμασία είχε πολλή άγχος, έπρεπε όλα να κυλίσουν βάση προγράμματος , ήταν πολύ σημαντικό. Τα βιώματα στη χώρα ήταν μόνο θετικά παρόλο που αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και φτώχεια», λέει ο εθελοντής Νικόλας Νικολάου.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι μέσα από τις πράξεις μας, ότι να ανοιχθείς σε ένα ξένο πολιτισμό και μια ξένη κουλτούρα θα σε βοηθήσει παραπάνω εσένα παρά του ανθρώπου που προσφέρεις», λέει ο εθελοντής Σωρκάτης Ρωσσίδης.


Το ταξίδι αυτό ήταν μόνο η αρχή για το Ρέα Foundation. Κι όπως λένε τα μέλη του, τα μικρά καθημερινά προβλήματα είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις δοκιμασίες κάποιων συνανθρώπων μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις Κύπριοι,treis kyprioi