Τρεις δολοφονίες στην Κύπρο, ένα κοινό σημείο

Είναι από τις υποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελούν και σενάριο ταινίας ή πλοκή ενός βιβλίου αστυνομικού μυστηρίου.

Ανεξιχνίαστες δολοφονίες, που οδήγησαν τις Αρχές στην επί τόπου χαρτογράφηση των κινήσεων των δραστών, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν οι δράστες.

Πιο πρόσφατη δολοφονία που παραμένει στο μικροσκόπιο των Αρχών, η δολοφονία του επιχειρηματία Κυριάκου Χατζησάββα στην Αγία Νάπα. Οι δράστες φαίνεται πως είχαν καλά οργανωμένο σχέδιο δράσης, αφού πέτυχαν στόχο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ούτε και από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που βρίσκονται στην περιοχή και τα οποία

μπήκαν στο μικροσκόπιο των ανακριτών.

Το σενάριο της δράσης ενός ελεύθερου σκοπευτή δεν έχει αποκλειστεί, όπως ούτε και στις περιπτώσεις της δολοφονίας του Άντρου Ροδοθέου, καθώς επίσης και του Γιώργου Γεωργίου, άλλου Τσικίτο.

Οι δυο αυτές δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες, από την άποψη ότι δεν εντοπίστηκαν οι δράστες. Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή του Τσικίτο, εντοπίστηκαν κάλυκες στη σκηνή. Από την πρώτη στιγμή, ελεύθερος σκοπευτής της ΜΜΑΔ στο σημείο, προκειμένου να γίνει συντονισμένη αναπαράσταση της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα στην περιοχή, βρήκαν κάλυκα, σε απόσταση περισσότερο από 100 μέτρα από το σημείο που εκτελέστηκε το θύμα.

Αναφορικά με τη δολοφονία Ροδοθέου, οι Αρχές ούτε και σε αυτή την περίπτωση εντόπισαν τα ίχνη των δραστών, αφού δεν εντοπίστηκαν ίχνη ή τεκμήρια. Οι δράστες κατάφεραν να σκοτώσουν το θύμα τους μόνο με μια σφαίρα, δρώντας μέσα στο σκοτάδι και από μακρινή απόσταση, χωρίς να αφήσουν πίσω τους ούτε έναν κάλυκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα