Καταδίκη 70χρονου που έκλεψε για να ταΐσει το εγγόνι του

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας βρέθηκε 70χρονος, ο οποίος έκλεψε ένα φιλέτο κοτόπουλου αξίας έξι ευρώ και 40 σεντ από υπεραγορά της πόλης, προκειμένου να ταΐσει το εγγόνι του που είχε υπό τη φροντίδα του και πάσχει από διαβήτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο 70χρονος ανέφερε στο δικαστήριο ότι η σύνταξή του είχε καθυστερήσει να σταλεί κι έτσι, μη έχοντας λεφτά για να πληρώσει την αξία του κοτόπουλου, αναγκάστηκε, όπως ισχυρίστηκε, να το κλέψει.

Η Γενική Εισαγγελία αποφάσισε να διώξει ποινικά τον συνταξιούχο και έτσι ο 70χρονος κατηγορήθηκε τον περασμένο Ιούνιο ότι έκλεψε

από την υπεραγορά το φιλέτο κοτόπουλο.

Ο ηλικιωμένος παραδέχθηκε ενοχή, απολογήθηκε και ζήτησε επιείκεια από το Δικαστήριο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο 70χρονος επισκέφθηκε το ράφι με τα κοτόπουλα, σήκωσε την μπλούζα του και τοποθέτησε το κλοπιμαίο προϊόν μπροστά στο παντελόνι του.

Ενώ έβγαινε όμως, έγινε αντιληπτός από υπάλληλο της υπεραγοράς και αμέσως έβγαλε το κλοπιμαίο από το παντελόνι του και το παρέδωσε.

Όπως ανέφερε: «Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Δεν πληρώθηκα τη σύνταξη μου για να μπορώ να πληρώσω. Αγανάκτησα και πήγα κι έκλεψα. Το εγγόνι μου πάσχει από διαβήτη και τρώει μόνο κοτόπουλο. Λυπόμουν να μείνει νηστικό».

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε πρόστιμο 250 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταδίκη 70χρονου, ΐσει,katadiki 70chronou, ΐsei