Επ.Μαλά: Καθήκον η αντιμετώπιση των προβλημάτων των παθόντων

Ανακοίνωση εξέδωσε το επιτελείο Σταύρου Μαλά σχετικά με τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκαταστάσεως Παθόντων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Προτεραιότητα και μέγιστο καθήκον αποτελεί για τον υποψήφιο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρο Μαλά η αντιμετώπιση των προβλημάτων των Παθόντων.

Σε συνάντηση που είχε χθες Τρίτη 7/11/2017 με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκαταστάσεως Παθόντων, ο Σταύρος Μαλάς διαβεβαίωσε ότι η δική του διακυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παθόντων με γνώμονα

τη θυσία και την προσφορά τους στην πατρίδα.

Δίνοντας το στίγμα της δικής του διακυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που ταλανίζουν τους παθόντες, ο Σταύρος Μαλάς αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, σε τέσσερα βασικά μέτρα, τα οποία θα προωθήσει άμεσα.

Στις περιπτώσεις πρόωρης αφυπηρέτησης αναπήρων και αιχμαλώτων πολέμου να μην εφαρμόζεται το μέτρο της κλιμακωτής μείωσης της σύνταξης γήρατος.

Δημιουργία ξεχωριστής διαδικασίας για το σχέδιο κατ’ οίκον φροντίδας παθόντων, εκτός των κριτηρίων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Στελέχωση της Επιτροπής Ανακουφίσεως Παθόντων και βελτίωση της λειτουργίας της, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των παθόντων και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με έμφαση αυτών που αφορούν θέματα υγείας.

Πλήρης κάλυψη φαρμακευτικής αγωγής και για φάρμακα που δεν χορηγούνται στον δημόσιο τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα