Τούρκος ΥΠΕΣ: Εντολή να αντιδράσουμε 10 φορές περισσότερο στον Ελληνικό Στρατό

O Toύρκος υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού, δήλωσε ότι διέταξε τον κυβερνήτη της συνοριακής επαρχίας της  Ανδριανούπολης να αντιδρά δέκα φορές περισσότερο στα στρατεύματα της Ελλάδας.

Ισχυρίζεται  παράλληλα ότι   η συμπεριφορά  των Τούρκων ήταν  άνευ προηγουμένου, και ισχυρίστηκε ότι ήδη πάνω από 148.000 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και θα ακολουθήσουν περισσότεροι.

#Turkey's Interior Minister Soylu says he ordered the

governor in border province of Edirne to retaliate ten times more to #Greece troops, brands the Turkish respond as unprecedented, claims over 148,000 already crossed into Greece and more will continue to do so. pic.twitter.com/N89oAOWyR5

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) March 23, 2020

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΓΤΠ, το Τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (23.03.20) γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο να επιλύσουν το θέμα των μεταναστών.

Σε άρθρο του στους Financial Times  που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο, κάτω από τον τίτλο: «Η έλλειψη δράσης της ΕΕ στην Συρία αποτελεί στίγμα στην ανθρώπινη συνείδηση”, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ανάμεσα σε άλλα πως η Τουρκία δεν μπορεί να απορροφήσει άλλους πρόσφυγες.

Εντομεταξύ,  νέα βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στις Καστανιές του Έβρου και φανερώνουν την επίμονη προσπάθεια της Τουρκίας να ωθεί τους μετανάστες να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, δίνει στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα